Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

CHIP Tuning


Rotty

Recommended Posts

Salut, vreau sa ma apuc si eu de chip-uit ... am vb cu un prieten sa imi dea cateva mufe ca nu le mai foloseste, astept sa mi le aduca , si cateva softuri insa el s-a lasat de treaba asta acum aproximativ 2 ani ... si de, stim tori cum evolueaza tehnologia...

 

As vrea cateva sfaturi, idei ... ce e bine de facut si ce nu e bine de facut ...

 

PS: Am auzit ca la tigra trebuie schimbat un circuit integrat, iar cel care urmeaza a fi pus trebie softat, asa este ? :nas:

Link to comment
Share on other sites

In general [chip-uirea] face cateva lucruri pe care trebuie sa le cunosti bine.In primul rand modifica curba de raspuns a acceleratiei ,aceasta fiind mai abrupta.De asemenea modifica debitul de aer (de fapt ceea ce vede calculatorul-nu debitu' propriu zis) astfel incat acesta sa debiteze mai mult combustibil.Oricum ,daca tii neaparat sa te apuci de asa ceva eu recomand sa te documentezi foarte bine,iar [afacerea] sa nu se bazeze numai pe [chip-uire].De asemenea baza materiala nu este de neglijat ;ma refer aici la testere specializate / marci auto,si interfete de calitate. Si nu in ultimul rand trebuie sa te astepti si la "reclamatii" :rade:

Link to comment
Share on other sites

Galetto 1260 si KWP 2000 Plus sunt unele interfete folosite pt remapare..! De altfel cand cumperi asa ceva ti se dau si 2-3 dvd-uri cu mape originale si modificate! Ai grija insa..poti defecta ECU si apoi daca nu ai cu ce scrie flashul (BDM interface sau dai jos flashul si il scrii pe un programator dedicat)..e de rau!! Acum depinde de tine cat vrei sa investesti in aceasta "afacere" !

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines