Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

modificare air wick


Postări Recomandate

stie careva cum se poate mari timpul de actionare la odorizantele air wick? Ele sunt cu timp prestabiit de 9-18-36 min si as vrea sa pun sa functioneze undeva la 2 ore ca il folosesc intro camera mica. Am desfacut aparatul si e numai cu smd...vreo rezistenta ceva sa se mai adauge sau sa se schimbe vreun condensator. Quartz nu are.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Nu stiu exact cum e comanda la dispozitivul de pufait, dar ai putea diviza cumva impulsurile(ex cu 4017), de exemplu divizezi de 4 ori si duratele devin de fapt 36, 72, 144 minute.Daca poti, pune niste poze cat mai detaliate. Si specifica si la cate baterii se alimenteaza.

Link spre comentariu

Sa modifici circuitul original astfel incat sa cresti intervalul de timp nu cred

sa fie posibil.

Ar trebui sa faci un alt montaj capabil sa iti dea un impuls scurt la fiecare doua ore

(sau cat doresti tu).

Banuiesc ca alimentarea se face cu 3 V (2x1,5 V), nu-i asa ?

Uite si doua link-uri care nu sunt ceea ce iti doresti, dar care s-ar putea sa-ti dea

unele idei...

 

http://triggur.org/airwick/

http://outroot.com/blog/2010/01/10/airw ... n-arduino/

Link spre comentariu

Probabil ca ai un oscilator RC (precizia nu e necesara mai buna), urmat de un divizor (gen 4060), iar dun comutator iei semnalul dupa n, n+1,n+2, etc divizoare. (poate se vede cu osciloscopul)Fie gasesti si modifici R sau C ai oscilatorului (problema: trebuie identificate) fie incerci sa intercalezi 1-2 bistabili CMOS (gen 4013) in serie cu cursorul comutatorului, sau in locul puntii corespunzand duratei maxime. Ar trebui sa functioneze si la 3 volti.Spor!

Link spre comentariu

Eu as incerca sa schimb valoarea lui R12 sau C4, mai intai as pune o rezistenta in paralel pe R12 sa vad daca timpul se micsoreaza. Apoi, as indeparta-o si as pune alta de valoare mai mare.O sa demontez si eu in seara asta air wick si o sa fac experiente.Eu as fi vrut numai sa pot actiona manual, fara sa se mai declanseze singur. Pacat ca daca e inchis, nu merge.

Link spre comentariu

Din pacate nu am avut succes in modificarea acestui aparat. Condensatorul C4 nu inteleg la ce foloseste (filtare alimentare? inutil...), rezistente in paralel cu R12 nu au avut efect.Am mers pana la actiunea barbara de a scurtcircuita anumite rezistente, fara efect.Condensatori in paralel cu C2 sau C3 aveau o mica influenta (condensator de 33nF marea putin timpul, 100nF blocau de tot aparatul).In punctul TP am masurat cam 8kHz si nu am reusit sa modific aceasta frecventa.O sa reincerc in week-end probabil.

Link spre comentariu

Eu as fi vrut numai sa pot actiona manual, fara sa se mai declanseze singur. Pacat ca daca e inchis, nu merge.

La mine a cedat electronica de la sine si l-am pus pe manual. Am scos tot montajul si am alimentat motorul direct, iar pe post de intrerupator folosesc butonul din fata. Cat timp tin apasat primeste tensiune si apasa pe spray. Inconvenietul este ca inainte mergea pe baza de impuls, iar acum trebuie tinut apasat pentru o "pufaire".
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • 10 luni mai târziu...
Vizitator romelsms1

salut:ma gandeam sa modific aparatul astfel incat dosr cand deschid usa sa pufaie. ma intreb cum as putea dezactiva temporizatorul si cum am putea schimba functia butonului de extra-parfum: cand e apasat sa nu faca nimic (usa inchisa) si cnd il eliberez (at cnd deschid usa sa eliberez butonul) sa pufaie..sugestii...?

Link spre comentariu

Pentru modificare (anulare temporizare) vedeti primul link din raspunsul meu de anul trecut ! :da Daca vi se pare prea complicat, atunci pur si simplu dezlipiti firele motorului de pe placa sialimentati-l prin contactele unui releu comandat de un tranzistor. Baza tranzistorului va fi pusala masa prin contactul unui microintrerupator fixat pe tocul usii. In momentul deschiderii acesteia,contactele se desfac, tranzistorul va intra in conductie si releul va fi anclansat, pornind motorulde antrenare. La inchiderea usii tranzistorul se va bloca, intrerupand alimentarea bobinei releului.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări