Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Termistor


le5100kw

Recommended Posts

Am un termistor verde care scrie pe el SCK202R5 si e sub forma de placheta rotunda cu diametru de 19mm. Ce valoare poate sa aiba si exista echivalent rezistenta si de cati W? Un vanzator (expert cred) zice ca e un fel de rezistenta de 2,2Ohmi 5W. sa fie oare asa?

Link to comment
Share on other sites

termistorul dvs este un ntc cu rezistenta la rece de 2,5 ohmi si o putere de 4,9w...!la termistoarele ntc , asa cum este si al dvs...valoarea rezistentei scade cu temperatura ...!daca montati o rezistenta normala , tot de 2,5 ohmi / 5w , valoarea rezistentei va creste cu temperatura...situatie care nu cred ca va este de folos in montajul dvs...!daca a fost pus un ntc in montaj , inseamna ca asa trebuie...! daca s-ar fi putut pune rezistenta obisnuita , atunci ar fi pus si proiectantul respectivei scheme...nu credeti...?

Link to comment
Share on other sites

ce intrebare e asta...?asa i-a iesit din calcule proiectantului schemei ...asa a dat comanda fabricantului ...!exista multe valori in afara standardelor in lumea asta larga...! daca virgula cei care au nevoie de astfel de valori accepta pretul propus de fabricant , mai departe nu trebuie sa ne mire absolut nimic pe noi , cei care sintem in afara problemei respective...!

Link to comment
Share on other sites

Nu ma refeream la motivul care a fost aleasa piesa. Ma refeream la codul piesei, ce reprezinta fiecare litera sau cifra inscriptionata pe ea, (ca la codul culorilor, primele 2 cifre reprezinta un numar si a 3 a reprezinta multiplicatorul). Ce semnificatie are fiecare?

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines