Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

INDESIT NU MAI INCALZESTE APA???


spyry

Recommended Posts

Salutare meseriasi .Am si eu o problema cu masina mea de spalat care nu are decat 2 ani si nu mai vrea sa incalzeasca apa ,am scos rezistenta afara si am masurat-o pe ohmetru si are valoarea de 80ohmi ,am masurato si fata de masa si nu arata nimic ,am suspectat termostatul si l-am masurat si pe acesta care la tmperatura camerei indica 15kohmi si daca am incercat sa-l incazesc a inceput sa scada valoarea asa ca am ajuns la concluzia ca ci acesta e bun am curatat rezistenta de calcar si am montat-o la loc ,am masurat si tensiunea la bornele rezistentei si este OK ,am uitat sa precizez ca am alimentat rezistenta afara si in 5 secunde sa incins puternic dupa toate acestea ar fi trebuit sa functioneze normal, dar nu vrea ,cind evacueaza apa este tot rece .Eu unul nu mai inteleg nimic ce mai poate fi de vina???

Link to comment
Share on other sites

Cum adica ai masurat tensiunea la bornele ei si este OK? In cazul asta ar trebui sa incalzeasca apa..sa nu cumva sa fie tensiune "falsa" in sensul sa ai doar faza..nu si nulul! Mai bine conecteaza un bec de 220V in paralel cu rezistenta si verifica daca se aprinde becul..si cat timp sta aprins..poate ca tensiunea la bornele rezistentei dispare dupa cateva secunde..!Zi-ne ce ai rezolvat..

Link to comment
Share on other sites

E defecta rezistenta. 80ohmi la rece ar insemna o putere de cca 600W. La o masina de spalat puterea rezistentei este in jur de 2000W, ceea ce inseamna o valoare de circa 24 ohmi la cald (care e ceva mai mare decat valoarea la rece).

Link to comment
Share on other sites

Are dreptate nelu F...m-am ofticat si eu cu o asemenea trasnaie de rezistenta,care nu reusea sa aduca temperatura apei la valoarea termostatata nici dupa curatare(detartrare),solutia a fost sa o schimb,dupa ce am masurat ce curent ia cand e cuplata,m-am lamurit,nici in 2 ore nu reusea sa treaca de 40 grade apa,si prima tendinta a fost sa o consider ok,dupa masurare pe ohmetru...am urmarit mai mult continuitate decat valoare efectiva,si m-a pacalit :rade:Asta e valabil pt cazul cand e alimentata cu 220V,altfel trebuie urmarit circuitul de alimentare,si eliminate eventuale cauze(presostat care nu sesizeaza nivel minim apa,releu alimentare rezistenta,legaturi proaste la papuci...si cate or mai fi.)

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...
Guest clncatalin

Scriu si eu in acest subiect pentru a va cere un sfat.Am rezistenta arsa la masina de spalat (masina spalat Meister, are 7 ani). Am scos rezistenta si am cautat sa cumpar alta noua. Am gasit una care sa corespunda ca dimensiune si forma, dar are o putere de 2300W, pe cand a mea are doar 1900W. Am cerut parerea a doua persoane care se ocupa cu repararea masinilor de spalat in oraselul meu si am primit doua pareri diferite>1. sa o cumpar pe cea de 2300W ca nu are nimic, atata timp cat se potriveste ca marime si forma2. sa caut o rezistenta de 1900W (sau putin mai mica) pentru ca una mai puternica ar duce la incingerea contactelor si ar putea determina arderea altor piese.Ce ma sfatuiti?

Link to comment
Share on other sites

Sfatul meu de electronist incepator - mai cauta rezistenta de 1900W.

 

Totusi cred ca ar putea merge si cea de 2300W dar intai trebuie verificat pe placa electronica(daca are asa ceva) si vazut pe releul care alimenteaza rezistenta electrica ce amperaj (la curent) suporta.

 

Daca pe el scrie 220V/ 10 A atunci sigur trebuie sa cauti rezistenta de 1900W pentru ca releul suporta maxim 2200W.

 

Daca pe el scrie 220V/ 16 A atunci poti pune si rezistenta de 2300W pentru ca releul suporta maxim 3500W.

Link to comment
Share on other sites

Guest clncatalin

Am gasit rezistenta de 2000W. Cei de la magazin asigura si service pentru masinile de spalat. Problema este ca toate rezistentele gasite sunt mai scurte decat cea originala, iar masina are un mic suport care tine fixata partea din fata a rezistentei in timpul functionarii, pentru ca aceasta sa nu oscileze. (rezistenta originala are vreo 25-26 cm lungime). Am vorbit la mai multe magazine. Sper ca macar unul dintre ele sa gaseasca pe la distribuitorii lor asa ceva.Multumesc pentru sfat.Catalin

Link to comment
Share on other sites

Guest clncatalin

Voi intreba si de Siltal. Va multumesc pentru sugestie.Mai sunt 2 zile si daca nu primesc nicio veste de la cei carora m-am adresat, voi cauta in alte parti.Catalin

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines