Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa comutatie DC-DC 12V->5V!


Cilibiu

Recommended Posts

Ce imi sugerati pentru a face un convertor din 12V DC in 5V DC?Am multe scheme de pe la atx-uri, si as vrea fac schema de la sura auxiliara! Oare merge? Doar ca scad numarul de spire din primar!Daca mai aveti ceva scheme simple va rog sa postati, sursa vreaun sa o fac de max 500mA, nu imi trebuie neaparat cu optocupler pentru stabilizare tensiune iesire, poate sa fie si pe tensiune mai mare ca folosesc un stabilizator!Dar vreau sa fie cat mai simpla! :da Vreau sa separ galvanic un ampermetru de suntul care masoara curentul, adik ampermetrul vreau sal alimentez din aceasi tensiune pe care ii masoara curentul, este vorba de 24V de la 2 bateri de masina, adik mai exact vreau sa pun montajul pe UPS care sa discutat in alt topic (UPS pentru alimentarea unui apartament). :freaza:

Link to comment
Share on other sites

Acolo nu e separare galvanica , mai bine asa http://www.hobby-hour.com/electronics/i ... lm2577.php

De ce nu e separare galvanica acolo?

Nu au separare gavalnica incarcatoarele auto, daca nu e musai izolarea gavalnica foloseste asta http://www.national.com/ds/LM/LM2576.pdf are tot ce vrea muschiuletsul tau la protectie

Care este aplicatia din acest datasheet care are separare galvanica?Multumesc
Link to comment
Share on other sites

Nu e vorba de linistea mea, ci de cunostintele mele. Facuta afirmatia asa de categoric, chiar nu intalegeam de ce nu este separare si imi doream sa stiu ce mi-a scapat din vedere.

Link to comment
Share on other sites

Acolo nu e separare galvanica , mai bine asa http://www.hobby-hour.com/electronics/i ... lm2577.php

Asta cred ca o fac, sa vad cum gasesc LM!Mersi mult de sfat!
Am gasit LM2576, oare ar merge modificata schema de mai sus sa pun acest lm?Acum nu prea am timp sa studiez schema acestui lm, dar asa fugitiv mam uitat si nu prea are acelasi principiu.Voi ce ziceti?
Link to comment
Share on other sites

LM2576 este convertor coborator de tensiune sau "buck" , pe cand LM2577 este ridicator "boost" , au principii diferite de functionare .Eventual se poate incerca sa se puna niste spire pe bobina lui LM2576 , cu redresare si filtrare , cam "neortodox" dar probabil va functiona daca nu se cere curent mare . Nu cred ca va fi prea bine stabilizata tensiunea din "secundar" insa .LM2577 se gaseste numai ca e mai scump , acum depinde de cat de performant vrei sa fie circuitul si randament , altfel se poate folosi si o schema cum e cea cu 555 .

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines