Guest adisadicul Posted August 18, 2005 Share Posted August 18, 2005 Cum se poate lega un subwoofer pasiv la un amplif. cu 4 iesiri (A+B) a.i. 2 iesiri sa fie satelitii si celelalte doua legate in comun sa duca un subwoofer pasiv?Teoretic stiu ca se poate punand niste rezistente pe + (Ce valori?) dupa care se leaga +-urile in comun, - -urile tot in comun care se duc la filtrul de sub.Este fortat in vre-un fel amplif-ul daca se face chestia asta?Cat ar fi puterea rezultata pentru sub tinand cont si de cele 2 rezistente?Adi. Link to comment
adi_0106 Posted August 18, 2005 Share Posted August 18, 2005 Cum se poate lega un subwoofer pasiv la un amplif. cu 4 iesiri (A+B) a.i. 2 iesiri sa fie satelitii si celelalte doua legate in comun sa duca un subwoofer pasiv?Teoretic stiu ca se poate punand niste rezistente pe + (Ce valori?) dupa care se leaga +-urile in comun, - -urile tot in comun care se duc la filtrul de sub.Este fortat in vre-un fel amplif-ul daca se face chestia asta?Cat ar fi puterea rezultata pentru sub tinand cont si de cele 2 rezistente?Adi. :shock: :shock: :shock: :shock: sa nu te apuci sa faci ce ai scris tu aici1. sunt 80 % sigur ca tu ai o statie 2 X 100 cu 4 iesiri care se comuta in functie de impedanta boxelor - ceva de genu A - 4->8 Ohmi si B - 4(8) ->16 ohmi - si daca desfaci statia ai sa descoperi ca ai doar 2 amplificatoare2.chiar daca statia e cu 4 iesiri (4 amplificatoare) nu se face cu rezistente si nu se leaga canalele in paralel (cam asta ai zis tu) :roll: in cel mai fericit caz se pun 2 amplificatoare in bridge (punte) - dar si aici e alta "mancare de peste"3. la punerea in bridge (punte) puterea se dubleaza, dublandu-se si impedanta de iesire, adica daca tu ai 2 X 100 W/4 ohmi - la punerea in bridge vei avea 1 X 200 W / 8 ohmiCam atat cu explicatiile mele !! :roll: tu intereseaza-te ce ai in statie - adica daca ai 4 amplificatoare separate sau numai 2 cu 4 iesire selectabile in funtie de impedanta BAFTA !!! Link to comment
Netcrusher Posted August 18, 2005 Share Posted August 18, 2005 Sau spune-ne ce amplif ai, ca poate ne documentam noi Link to comment
Guest adisadicul Posted August 18, 2005 Share Posted August 18, 2005 Denon DRA-1025 fabricat prin 80 si ceva.Am descoperit pe net ca e 2x120W. In interior are 4 circuite (cred ca) legate printr-un heat-pipe de un radiator. Nu pot sa vad cum sunt legate iesirile.Pe spate scrie ca impedanta minima e 8ohm si maxima 16ohm (Daca ajuta cu ceva). L-am tinut o vreme si cu 2 boxe pe 4ohm si nici macar nu s-a incalzit. nu se leaga canalele in paralelPe nu-mai-stiu-care forum in engleza spunea unu' ca rezistentele au rolul de a corecta impedanta pe care o "vede" amplificatorul si ca se pierde ceva din putere dar functioneaza. (nu m-am apucat sa fac chestia asta ca imi place cum merge amplif-ul si inca nu e obiect pt. experimente "stiintifice")Adi. Link to comment
adi_0106 Posted August 18, 2005 Share Posted August 18, 2005 Denon DRA-1025 fabricat prin 80 si ceva.Am descoperit pe net ca e 2x120W. In interior are 4 circuite (cred ca) legate printr-un heat-pipe de un radiator. Nu pot sa vad cum sunt legate iesirile. Pe spate scrie ca impedanta minima e 8ohm si maxima 16ohm (Daca ajuta cu ceva). L-am tinut o vreme si cu 2 boxe pe 4ohm si nici macar nu s-a incalzit. suna a 2 amplifuri cu TDA 7294 puse in bridge (punte) si cu puterea reala Pe nu-mai-stiu-care forum in engleza spunea unu' ca rezistentele au rolul de a corecta impedanta pe care o "vede" amplificatorul si ca se pierde ceva din putere dar functioneaza. daca la iarna nu ai la ce sa te incalzesti - fa asa si te incalzesti la rezistentele alea :lol: (nu m-am apucat sa fac chestia asta ca imi place cum merge amplif-ul si inca nu e obiect pt. experimente "stiintifice") avea careva pe aici pe forum o semnatura - ceva de genu :arrow: daca un lucru functioneaza - nu incerca sa il repari :crazy: BAFTA !!! Link to comment
Recommended Posts