Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

stab 12v 2-3A sau chiar 22A

Guest

Recommended Posts

am un traf de 22A si cica scoate 12 v... dar am pus aparatul de masura si nu e deloc 12v.. si culmea..variaza de la 13,5 la 20,3. am o statie de 12 v si vreau sa ii fac un stab..asa ca nu prea reusesc cu un 7812 k ala e de 1A...are cineva o idee? poate sa-mi dea o schema? dak se poate chiar o varianta de schema ptr 22A cat poate sa scoata traful..:)mersi mult (anticipat)

• Replies 10
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• CristianC

3

• razvan_paul

3

• mapostu

1

Un transformator nu poate sa aiba o variatie atat de mare a tensiunii de iesire. Posibilitati:1. Aparat de masura stricat2. Transformator stricat3. Ai masurat gresit

Ceea ce ai masurat nu ramane acolo. Tu ai masurat in curent alernativ si banuiesc ca tie iti trebuie curent continu, pentru astai inmultesti cu radical din 2 si scazi 1.4V caderea de tensiune pe diode. Ceea ce obtii o sa fie tensiunea in curent continuu fara consum, cand legi consumatorul (statia) o sa mai scada.

pardon.. aici e gresala mea.. am uitat sa mentionez k toate masuraorile au fost facute dupa puntea redresoare..deci in DC. si dak pun condensator sare tens de iesire peste 18v DC

Daca vrei sa folosesti sursa asta numai pentru statie mai bine scoti cateva spire din secundarul trafului pana cand ajungi sa ai dupa punte (cu condensatorul pus) 13-14V. Cand o sa legi statia o sa mai scada putin. Ca nu o sa fie exact 12 nu o sa afecteze cu nimic statia. Parerea mea ii ca nu merita sa pui stabilizator pentru ca acolo o sa ai o pierdere de putere, o sa trebuiasca radiatoare etc.

ptr razvan.. ma.. trafu ala e dinala mare de statie de incarcare cu 40 de fire care ies din el..dracu ma pune sa desfac comutatoru ala cu 40 de craci care ii controleaza voltajele? vreau si eu o schema de stab 12V 2-3A PLZZZZ din aia 22Ade-i scoate trafu.. ma intere decat 2-3 sa am si yo muzika atat.. restu pun si radiator de 1 m2 cu ventilatoare pe el dak trebe:) :wink: