Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Probleme baleiaj


Guest Popescu Marius

Recommended Posts

Guest Popescu Marius

Mi-a dat un prieten un tv sa-mi fac de lucru cu el.Problema e imaginea ingusta (adica se vede gen 16:9).Mentionez ca la inceput nu se vedea nimic pe ecan,am gasit un condensator dezlipit(tot din modulul de baleiaj).Sugestii? Sa schimb intai condensatorii din modulul de baleiaj pe verticala?Va multumesc,sper sa ma ajutati sa-i dau de cap!PS :pe sasiu scrie 56d190-03,n-am gasit schema pe nicaieri.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 10
  • Created
  • Last Reply

Si eu am aceeasi problema la un televizor .Am stat 2 ore pe el si nu i-am dat de cap.Nu stiu cu ce e facut are doar niste numere pe sasiu .Ai idee ce poate sa aiba ?Sau spune-mi ce televizor am .Singura sansa e acest forum.Va rog,ajutati-ma!!!!PS :De schema ce sa mai zic,sigur nu o sa gasesc pe internet.viewtopic.php?f=17&t=12666

Link to comment
Share on other sites

Daca doriti sa va ajutam cu schema eventual ceva indicatii...trebuie sa dati detalii despre tv (ex:procesor ....;jungla.... baleiaj cadre...)sau spuneti circuitele mai importante din tv...uitati-va pe capac ce model este...si nu ati spus nici ce tv (marca)este.

Link to comment
Share on other sites

pina la schimbarea condensatorilor , sau alte manevre depanatoricesti...puneti dvs mina si cereti-i prietenului dvs telecomanda originala si verificati daca nu cumva , din menu , este setata optiunea 16/9 la formatul imaginii ... :rade:daca este asa , atunci bifati 4/3 , memorati ...si gata...!

Link to comment
Share on other sites

Guest Popescu Marius
:nas: Nu ma pot lua dupa ce scrie pe spate pt ca sasiul a fost schimbat cu totul,asa mi-a zis baiatul (si nu cu altu identic).E ca si cum as intreba de ce nu porneste Dacia dar nu as spune ca am motor de Golf.Nu am acum in fata tv-ul ca sa va spun ce CI are.Am retinut doar TEA -"nu-stiu-cat".Astept doar o sugestie momentan pana ajung la el.Nu este din setari,dimensiunea e mult mai mica decat 16:9.
Link to comment
Share on other sites

...si pt. ca meseriasii s-au plictisit sa repete la infinit aceleasi solutii pt defecte similare devin mai tacuti si necooperanti :cry: prevad ca o sa ramana doar pt. amatori aceasta rubrica

Link to comment
Share on other sites

nu e o problema reala lipsa etichetei...! daca postati lista cu circuitele integrate , tranzistoare finale sursa si linii , codul trafo linii si --- eventual --- o poza cu telecomanda , sint destui baieti destepti pe acest forum capabili de a identifica tipul sasiului ....deci , implicit ...sa va si ajute... :da

Link to comment
Share on other sites

Mi-a dat un prieten un tv sa-mi fac de lucru cu el.Problema e imaginea ingusta (adica se vede gen 16:9).Mentionez ca la inceput nu se vedea nimic pe ecan,am gasit un condensator dezlipit(tot din modulul de baleiaj).Sugestii? Sa schimb intai condensatorii din modulul de baleiaj pe verticala?

Va multumesc,sper sa ma ajutati sa-i dau de cap!

PS :pe sasiu scrie 56d190-03,n-am gasit schema pe nicaieri.

Care modul ,ca nu e Telecolor 3007 ?

 

:nas: Nu ma pot lua dupa ce scrie pe spate pt ca sasiul a fost schimbat cu totul,asa mi-a zis baiatul (si nu cu altu identic).E ca si cum as intreba de ce nu porneste Dacia dar nu as spune ca am motor de Golf.Nu am acum in fata tv-ul ca sa va spun ce CI are.Am retinut doar TEA -"nu-stiu-cat".Astept doar o sugestie momentan pana ajung la el.

Nu este din setari,dimensiunea e mult mai mica decat 16:9.

Sugestii asteapta cate vrei .Tu nu ai televizorul in fata si vrei sa-l repari.

Este sasiu de Beko 10.3

SDA20563-A518 = microprocesor + SDA2586 memorie

TEA2029C (sincro + oscilator BV)

TDA4680 = video procesor

smps = BUZ90AF + TDA4605

Trafo linii = HR7578

sau Beko 10.2

SDA2083-A017 (A027) sau SDA20160-A521 ( SDA20160-A016 ) microprocesor + SDA2526 memorie

TEA2029C (sincro + oscilator BV)

TDA4580 = video procesor

smps = BUZ90AF + TDA4605

Trafo linii = HR7578 / HR7175

Link to comment
Share on other sites

Guest Popescu Marius

da TV1 aveti dreptate beko10.3,i-am gasit schema,sunt cu tv-ul in fata.Ce imi sugerati?

Link to comment
Share on other sites

Guest Popescu Marius

Rezolvat,P703 era de alta valoare(2k in loc de 250ohmi),se pare ca prietenul meu a omis sa-mi spuna ca a mai umblat cineva in tv.Va multumesc ,faptul ca ati fost ironici m-a ambitionat.Bineinteles,vina a fost a mea pt ca nu am stiut cum sa caut schema.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines