naminator2003 Posted August 17, 2005 Share Posted August 17, 2005 Am facut un amplificator stereo cu cate 2 TDA 7294 legate in punte pe canal. Unii mi-au zis ca as avea nevoie de un preamplificator... ce face mai exact jucaria asta? aduce un semnal foarte slab la nivelul bun de bagat in amplificator... de exemplu daca bag un semnal de la mp3 player care cica scoate 5 mW pe iesire nu e destul? Se aude mai tare daca bag din placa de sunet?...mersi pentru orice ajutor Link to comment
niq_ro Posted August 18, 2005 Share Posted August 18, 2005 daca ai casti de 32 ohm ai avea: u=radical(P*Z)=radical(0,005*32)=0,4V=400mVeu cred ca-i acceptabil nivelul, ca din calculator tot cam asa ai, poate un pic mai mareda' trebuie sa pui pe iesirea jucariei cate o rezistenta de 32-47 ohm ca sa fie totul ok si apoi sa bagi in amplificatorul tau Link to comment
naminator2003 Posted August 18, 2005 Author Share Posted August 18, 2005 Deci spui sa pun cate o rezistenta de 32-47 de ohmi pe fiecare canal? si cam la ce foloseste asta? Link to comment
niq_ro Posted August 19, 2005 Share Posted August 19, 2005 tie nu-ti foloseste :wink: ci mp3 player-ului ca sa aiba si el o sarcina (apropiata de cea a castilor), amplificatorul pe intrare o are mult mai mare si e neglijabila.. oricum pune si potentimetre pe intrarea amplificatoarelor de 47-100K logaritmice :wink: Link to comment
Recommended Posts