Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

small problem cu sub auto


Guest onel

Recommended Posts

Guest onel

Am un subwoofer auto Sal Boxxer XB/12A

Specificatii: http://www.mediaboom.ro/tub-de-bass-act ... p-798.html

 

Asa, acum problema: vreau sa-l folosesc in camera si vreau sa cumpar un invertor de tensiune cu care sa nu mai am probleme. Tin sa precizez ca l-am mai folosit ceva timp (tot in camera) cu ajutorul unui transformator pe 5A (acu vreo 2 luni) si mai recent cu un transformator de 15A (pe care l-a ars in 2 ore, acum nush daca era din cauza tunului sau era trans. partial stricat, whatever)

Vreau sa ma ajuta-ti cu ce fel de invertor tre sa cumpar si cati amperi sau in ce se masoara el tre sa fie. Btw. nu le am cu electronica deloc.

 

P.S. sper ca ati inteles ceva :))

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 10
  • Created
  • Last Reply
Guest onel

pai subwooferul are deja amplificator in el. tre doar bagat in priza (prin traf) si la pc:D

Link to comment
Share on other sites

Credeam ca stii mai multe despre tipul integratului cu care este realizat.Un transformator corect dimensionat care sa furnizeze in secundar 15 A ar fi trebuit sa fie suficient, daca avea in jur de 200 VA.Ce punte de redresare si ce celula de filtrare/stabilizare ai folosit ?Esti sigur ca scotea in secundar cat ai spus ? Ce tensiune avea la iesire ?

Link to comment
Share on other sites

Pune o poza cu spatele subwooferului sa vedem si noi despre ce este vorba.Sigur nu se alimenteaza la 12V subwooferul?Daca se alimenteaza la 12V, cu o sursa de PC mai acatarii te-ai scos.

Link to comment
Share on other sites

Guest onel

ba da. pe 12v e. am la sertar o sursa de la un pc mai vechi. am sa o pun pe aia si sa vad in cat timp face bum.. sau ceva :))

 

 

p.s. poza cu spatele. nu prea se intelege ce scrie acolo http://shop.wattvill.hu/kepek/xb12a.jpg

 

dar le insir aici: potentiometru din stanga e pt reglaj frecventa 80-180hz, in mijloc high input, mai jos putin (spre stanga) low imput, potentiometru din dreapta volum si mai jos rezistenta si "priza" (B+ REM GND)

Link to comment
Share on other sites

Pai daca este de 12V e floare la ureche. O sursa veche e posibil sa fie mai serioasa.Sursa mea de la PC are pe ramura de 12V , 8A disponibili, ar insemna cca 100W....cred ca 30-40W tot scoti cu subwooferul ala.

Link to comment
Share on other sites

Guest onel

am una pe care scrie max output 150w (probabil ca o va termina rapid sau scoate putin) dar daca il pun la o sursa de 450-500W? cred ca merge bine..

Link to comment
Share on other sites

Uita-te ce curent scrie ca poate debita pe ramura de 12V.De ce s-o termine pe cea de 150 ?! :ras: O consuma si se termina?!Sursele astea au protectie la supra-curent. Poti incerca sa-i pui firele galben-negru in scurt si sa vezi daca se opreste imediat.

Link to comment
Share on other sites

Guest onel

alternativ. am incercat. nu porneste beculetu de la sub, insa sursa scoate curent (am incercat cu un bec). poate s-a stricat si subu cand s-a ars ultimu trans. cine stie, am sa-l duc undeva la reparat :jytuiyu

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines