Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Inlocuire placa tv orion studio 709

Recommended Posts

Am un Orion Studio 709 a carui sursa de alimentare nu am reusit sa o mai pun pe picioare cu nici un chip. Am luat hotararea sa schimb placa cu totu. Un magazin de piese electronice din apropiere are la vanzare un model de placa pentru diagonalele de 25'' - 29''. Placa functioneaza, insa nu deschide E-W decat in proportie de 80% din ecran si nici N-S in totalitate. Chitul care insoteste placa mai are in componenta sa si o telecomanda cu o functie de zoom insa aceasta modifica dimensiunea doar pe verticala. Tensiunea U1 pe placa veche era de 150V, pe cea noua este de 135V dusa la maxim, am modificat-o pana la 148 si nici o schimbare smnificativa.Am inlocuit si cond. de 390 N/400 depe bobina de deflexie si nimic.Sa fie din cauza tubului? Sau placa nu este ce pare sa fie. Schema care insoteste aceasta placa nu este in totalitate asemanatoare.Seria tubului este A66EAK51X01Un sfat de la cineva cu mai multa experienta mi-ar fi de mare ajutorMultumesc!

• Replies 12
  • Created
  • Last Reply

buna intrebare. problema e cum determin aceasta caracteristica. sa zicem ca tubul ar avea 90 de grade daca ma iau dupa deschiderea dintre gat si umarul acestuia insa despre placa ce sa zic nu am astfel de informatii. tubul are diagonala vizibila de 67 cm, pe placa este o eticheta pe care scrie 25 29 insa atat, nimic altceva. in cazu asta tind sa cred ca placa nu este ce ar trebui sa fie

Mare prostie fac domnii acestia ,care comercializeaza placile TV, : in primul rind prospectul ptr .ce este indicat(destinat) si cu modificarile aferente : C-u recuperare ;valoarea impedantei bobinei BO-BV ptr ce unghi 90-110* si daca omul tot da un ban sa-i puna la dispozitie( contra cost ,la cererea clientului)bobina si implicit telecomanda -vii in sprijinul clientului si devii mai credibil si decit sa repari o avarie comlicati : piese scumpe ,timp pierdut,nervi tociti -mai dai si peste un jaf -mai bine iei o placa compatibila dar cu o singura conditie :tubul sa fie bun .Nu toti care purced la achizitionarea unei placi(aceasta este o masura drastica) sint meseriasi si de aici si complicatiile : cirpeli -neadaptari -RGB nesaturat-imagine diforma ETC .Mult succes.

placa este cea de la mivarom?in zona trafo linii trebuie sa aiba niste cose ptr. adaptarea cu deflexia-un conector XS 404, asemanator cu cel de la deflexie(ia primul fir de la deflexie si muta-l pe una din cosele), apoi este posibil sa fie necesar sa jonglezi putin si din conzi...

da este de la mivarom. este corect ca mi-am asumat ceva riscuri cand am cumparat aceasta placa, insa trebuie sa recunosc ca nu ma asteptam ca vor fi probleme de adaptare. abea acum incep eu sa ma dumiresc de ce firul rosu de la conectorul pentru deflexie era separat de mufa si normal ca mi-am pus intrebarea lace o folosi si acel conector

corecta si remarca d-lui radu ionel avand in vedere ca schema care insoteste placa pe care eu am cumparato este doar pe jumatate asemanatoare, codul pentru meniul de servis nu se confirma, ar fi fost normal sa fie insotita si de cateva instructiuni de conectare dar ce sai faci.....

voi pune in aplicare sfatul lui tehtronics, ramane de vazut rezultatul

multumesc tuturor pentru ajutor,

Am si eu o intrebare pentru nota 10: spuneati ca problema era sursa. De ce nu ati incercat prima data inlocuirea sursei cu deja celebrul kit ups001? Nu era mai simpla adaptarea unei surse decit a unei placi?(aici ma refer doar la aspectul fizic al placii) Poate mai aveti inca placa originala si ideea mea v-ar putea ajuta sa scapati de batai inutile de cap.

da ar fi fost o varianta mai simpla in cazul in care nu as fi avut nici cea mai mica indoiala ca cioparul este okdefectul a fost provocat de catre proprietar, siguranta alimentare supradimensionata, in prima faza am reusit sa refac sursa in intregime, a reusit atunci sa parjoleasca aproape tot in sursa, a functionat cam 4-5 luni dupa care a picat dinnou, am schimbat 2 integrate si 3 tranzistoare plus ca am scos de pe placa si verificat restul de componente aferente sursei si nu am ajuns la nici un rezultat.cablajul in zona sursei este schimbat la culoare, innegrit si usor casant amicul meu a vrut cu orice pret sa pstreze tubul care ce e drept este in stare buna

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines