Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

defu tre sa aiba anumite caracteristici pt bass reflex?

Extrem

Recommended Posts

• Replies 8
  • Created
  • Last Reply
Guest dreadboy

poi dupa cum spune si snake; daca are suspensia destul de rigida il poti folosi lejer in br... asltfel.. daca are suspensia mai elastica e recomandat a-l folosi in incinta inchisa pt a nu depasi excursia mecanica. asta din ce stiu si eu; mai completati

Faci urmatorul lucru:impingi cu mana membrana ( conul difului ) si vezi:daca te "chinui " destul de mult sa o impingi, adica daca simti o rezistenta ridicata, e buna de bas reflex;in schimb, daca poti sa o impingi fff usor, e buna de incinta ionchisa;oricum, daca sti parametrii dif0ului, poti vedea in functie de un anumpit parametru daca e buna;un program bun de asa ceva este WinISD ( parca EBP, sau nu mai stiu sigur cum ii zicea la parametru )

Te uiti la Qts sa fie mic(<0.5) si Vas sa fie mic(ca sa nu iti iasa boxe mari)Daca membrana e rigida la rezonanta o sa zbarnaie ca un diapazon.Si oricum poate suspensia sa fie rigida, dar mai intervine si sistemul electric care are alt factor de calitate (Qes) Qts (combinatia Qms si Qes) fiind Qes*Qms/(Qes+Qms)Asa f pe scurt:Q<.5 =>BRQ>.6 =>inchisaQ> 1 panou infinit (sau boxa >>Vas)Pe pipaite nu merge, doar cu masuratori.Se pot folosi si incinte inchise cu difuri cu q mic dar daca vor avea raspuns mare rasp. tranzitori va fi prost si invers compresia va creste mult f. de rez. a difului si raspunsul in joase va avea f mult de suferit.Mai iei in considerare si alte aspecte:Daca folosesti inchisa atunci aerul de dinauntru o sa iti cresca Fs a difului, deci iei in calcul si dimensiunea cutiei. Aici diful trebuie sa aiba o cursa lunga pt a fi capabil de presiuni mari.La BR in jurul rezonantei cursa e mai limitata....se pot spune multe despre asta...

am 2 difuzoare de 2 feluri si m-am convins care e diferentala cel pt incinta INCHISA (fara reflex) membrana se poate apasa EXTREM de usorPe cand la cea pt reflex e MULT mai greu de apasat :lol:multumesc celor care mi-au raspuns

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines