Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Televizoare busite de la furtuna

Recommended Posts

Am 2 televizoare , un grundig cu tub de 52cm si un lcd chinezarie de 15 inci. In urma unei furtuni de aseara nici unul nu se mai aprinde . Locuind intr-o zona in care nu s-a auzit de comertul cu componente electronice , va rog sa-mi spuneti daca stiti ce valoare au sigurantele fuzibile , poate am noroc si au crapat doar astea , urmand sa le cumpar din cta.

• Replies 16
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

daca au fost lovite de descarcarea electrostatica pe antena ,sincer, sansele sunt aproape nule de a le mai reparain cazul in care sursele au fost afectate prea putin probabil ca numai sigurantele sa se fi duscum spuneau si ceilalti colegi , luati-o cu inceputuldati mai multe detalii

nu are importanta ca erau stinse...! daca era stecherul bagat in priza ...e suficient...!la carte spune asa...traznetul/fulgerul se propaga pe calea de minima impedanta...! intrerupatoarele tvc -urilor nu au cum sa reziste la asemenea impulsuri de energie cum exista intr-un fulger ...mai pe romaneste , ori cu ele , ori fara ele...tot un drac... :da

Mda... le-am desfacut pe amandoua si se pare ca-s ghinionist . In grundig siguranta era buna , de 2.5 A . Am pus una de 1A doar ca sa vad ce se intampla si s-a ars cand l-am bagat in priza . E normal sa consume peste 1A chiar daca e in oprit? In sursa lcd-ului era tot o siguranta de 2.5 A dar pocnita ( nu arsa , ci efectiv sparta) . Am inlocuit-o cu una la fel dar si asta s-a ars ,probabil un scurt pe undeva . O sa pun si poze un pic mai tarziu.

consumul in sursa de alimentare nu se masoara punand sigurante care suporta curenti mai mici ci intercaland o rezistenta pe bara de 300 v din redresare si masurand caderea de tensiune pe aceasta(poti folosi o rezistenta de 100 ohmi /20w). curentul absorbit nu trebuie sa depaseasca 350mA. :da