Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Recorder audio comandat de portul serial RS232


Yo4You

Recommended Posts

Va salut , as avea nevoie de un soft sau o idee de script sa comande un recorder ce creeaza fisiere mp3 de proasta calitate 22kb bitrate mono cat de cat sa se auda acolo ceva , ideea este sa poata fi comandat de portul serial prin intermediul unui optocuplor sau oricare alta idee e bine venita.Scopul principal al acestei ghidusii este sa urmaresc traficul din banda de radioamatori VHF cat timp is la serviciu unde nu am posibilitate de antena.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 2
  • Created
  • Last Reply

Softurile de genul 'MP3 Recorder' de regula au o setare de genul 'remove silent'. Asta inseamna ca trebuie doar sa pornesti inregistrarea, de restul se ocupa softul. Poate ar fi mai economic sa folosesti un reportofon digital, ai avantajul consumului energetic foarte mic. Exista pe piatam MP3 playere no-name care pot inregistra.

Link to comment
Share on other sites

Da , dar oricum daca am calculator low energy care poate sa mearga non stop de ce sa nu rulez un soft pe el si sa am salvate toate inregistrarile pe undeva fara sa ma chinui cu improvizatii sa descarc mp3-ul.

Si cred ca am gasit ceva VOX recorder ridic sqelciul cand vorbeste cineva automat porneste si inregistreaza fara sa ma mai chinui sa leg ceva pe seriala. http://www.dxzone.com/catalog/Software/Audio_Recorders/

Eu zic ca este utila treaba asta si altor radioamatori care vor sa monitorizeze banda de 2m/70cm hai ca 70cm in cazul meu merge ca mai mult pe repetorul de timisoara se vorbeste si acela se aude si de sub pamant HI! HI!.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines