Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tv JVC baleaj vertical defect


Guest freshair

Recommended Posts

Guest freshair

Tv JVC model AV14F3. La pornirea televizorului dimensiunea pe verticala e mai mare decat cea normala. Apoi treptat dimensiunea pe verticala se micsoreaza timp de 30 min. ajunge la dunga subtire si sursa de alimentare intra in protectie - se deconecteaza. Au fost schimbati condensatorii electrolitici din baleajul vertical si circuitul integrat AN5522. Pana la intrarea in protectie tensiunile pe AN5522 sunt stabile. A mai intalnit cineva acest defect? Multumesc anticipat.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 4
  • Created
  • Last Reply

verificati fluctuatia consumului circuitului integrat in timp, sau macar vedeti daca in timp circuitul integrat se supraincalzeste.De verificat in timp starea tensiunii de alimentare a circuitului integrat (ar fi bine chiar cu un osciloscop). daca alimentarea acestuia se modifica in timp, este de verifcat ( tot in timp) tensiunea de alimentare (+B) si, dupa caz restul tensiunilor recuperate din etajul final de linii ( trafo linii)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Guest freshair

Daca din meniu scad luminozitate si contrast - dimensiunea scade doar pana la o limita si tv-ul chiar si dupa mai mult timp de functionare nu se deconecteaza. Posibil traf linii defect?

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines