SirRoger Posted May 12, 2010 Share Posted May 12, 2010 Am si eu rugamintea ca cine cunoaste subansamblul din pozele de mai jos sa-mi dea si mie niste detalii.Se pare ca e o cavitate rezonanta pentru un tub GI6 ( sau GI7) dar nu cunosc frecventa de lucru.Multumesc anticipat! Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirRoger Posted May 13, 2010 Author Share Posted May 13, 2010 Nu-mi poate da nimeni detalii? Link to comment Share on other sites More sharing options...
yo3gje Posted May 20, 2010 Share Posted May 20, 2010 Ma bag in seama pt ca am avut aceeasi dilema si eu , cu un obiect foarte asemanator. (autooscilator cu cavitate rezonanta cam 1,7-2 giga , folosit la radiolocatoare, alimentat cu tensiune anodica in impulsuri, de ordinul microsecundelor ). Dupa cum vad in poza are o iesire in forma de "L" cu mufa coaxiala la capat, (care foarte probabil contine un filtru taie jos). Mai vad si un trimer de acord cu linia catodului ( cavitatea este in zona catodului deci );mai mult ca sigur ca tot acolo este si bucla de iesire. Mai fa-i ceva poze si cu partea de jos si cu mufa ( care pare mufa coaxiala,) poate mai are p-acolo ceva cuple mufe sau cotacte, si ne dumirim cei cu "ceainicu'" asta al tau etc. In mod normal daca alimentezi filamentul printr-un soc si un traf separat , si anodul dintr-o sursa de cateva sute de volti, cavitatea va trebui sa oscileze. Vezi daca exista oscilatii cu o sonda de RF , si dup-aia masori freq . ( in functie de tensiunea de alimentare se modifica si freq , dar din cauza q-ului enorm al cavitatii o sa fie suficient de stabile oscilatiile ca sa-ti faci o idee cam pe unde oscileaza.Bafta Gelu YO3GJE-strict amator in electronica Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirRoger Posted May 21, 2010 Author Share Posted May 21, 2010 Multumesc mult Gelu pentru info!,,Ceainicul " l-am dat la schimb pe niste tranzistori 2T930b ca imi sunt mai utili. O sa-i zic amicului care il are acum in posesie sa continue discutiile aci pe forum ( asta daca nu cumva chiar il foloseste ca ....,,ceainic" sau....narghilea ).73`s de la Cristi! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.