Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

TV lampi VENUS


Postări Recomandate

Va cer ajutorul pentru repararea unui tv venus cu lampi, 1 tranzistor si 7 diode.Daca aveti un ghid pentru depanarea acestui gen de tv, va rog sa ma ajutati si pe mine.Defectul consta in lipsa rastrului si prezenta unui tiuit destul de puternic in zona trafo linii.Tv are sunet, dar se incing foarte tare rezistentele de putere din partea superioara a sasiului, iar dupa circa 5 minute de functionare dispare treptat si sunetul.Recunosc ca nu am habar nici sa identific etajele functionale intr-un astfel de tv. Am inlocuit toate lampile, cu exceptia lui PY88, pe care nu o am, si defectul persista.Redresarea FIT se face tot cu o lampa, care din care imi dau eu seama este alimentata printr/o spira pe trafo linii. Am FITinainte de redresare, iar dupa, nu mai este, decat fff putin, testat ca arc electric cu o surubelnita.Deci, daca cineva mai are timp si bunavointa sa faca un exercitiu de memorie, va rog sa postati.

Link spre comentariu

Schema tv-ului o am, si nu as vrea sa pun tv 18, vreau sa il las cat mai nemodificat. Inteleg ca electroliticii in mare parte sunt un dezastru, dar mai am un sasiu de pe care sa iau piese. Am inlocuit acel condensator, care fusese schimbat cu unul de 0,56/1600v,FIT a crescut considerabil, dar in 30 se secunde a cazut din nou, condensatorul in cauza s-a incins foarte tare, iar PY 88 s/a inrosit parca era bec.Multumesc de pareri, azi ma apuc sa masor la tensiuni, dar sunt convins ca nu voi mai gasi multe ok. Ce ma intriga este faptul ca persoana care mi l/a dat gratis a spus ca atunci cand l/a scos din functiune, acum vreo 25 de ani, zicea ca atunci mergea.

Link spre comentariu

C-urile de recuperare la TV pe lampi de fabricatie romaneasca daca stateau nefolosite o perioada mai lunga,si cele noi,dupa cateva minute intrau in scurt.Fa rost de un C strain.La TC pe piciorul 3 ai peste 500v,de nu,C de 100n in scurt,si lipsa rastru.

Link spre comentariu

Va mai deranjez cu o intrebare: La legarea a doi condensatori identici in paralel se injumatateste tensiunea nominala a acestora?Nu am valoarea de 47nf si vreau sa o obtin prin montarea in paralel a mai multor condensatori de 1600v.

prin montarea in paralel tensiunea ramane aceeasi modificandu-se doar valoarea condensatorului rezultat deci grupul rezultat va suporta tot 1600V. Daca se monteaza in serie tensiunile se insumeaza adica daca montezi 2 condensatori cu tensiune maxima de 1600V fiecare in serie tensiunea maxima de lucru a condensatorului rezultat va fi de 3200V.
Link spre comentariu

poti avea scurt in trafo linii.lampa py88 se poate inlocui cu 10 diode 1n4007 inseriate.pe pinul 3 la pl5oo poti verifica consumul ( scoti acel shunt si inseriezi aparatul de masura pus pe amperi)incarca sa dai drumul aparatului fara dy86 (redresor FIT) pentru a nu fi chiar ea in scurt.precizeaza te rog cate lampi are televizorul si daca are in jur de 6, spune daca gaura din sasiu e rotunda sau patrata

Link spre comentariu

Tv are in total 14 lampi, un tranzistor si 7 dide. Am incercat pornirea cu DY 87 deconectata, dar la fel tiuie. Dupa vreo 5 minute de functionare, sunetul sa aude foarte incet, iar FIT dispare . Consumul pl500 pe pin 3 este de 200 si ceva de miliamperi. Gaura in sasiu este rotunda. Anexez foto sasiu.

Link spre comentariu

A inviat! Am schimbat condensatorul de recuperare care era de 47nF/1300v cu unul facut din mai multi mai noi, care dupa calculele mele are vreo 33nF si nu mai tiuie, a aparut FIT cred ca aproape normal, si am imagine.Din toate tuburile, singurul pe care nu il am este PY88. Cred ca ma apuc sa caut prin casa dupa 1N4007.Imaginea este cam deformata, dar este un inceput, nu?Daca mai aveti indrumari, le astept cu mare drag!

Link spre comentariu

Ce vremuri cu program 2 ore pe zi,ce stiu astia micii, noroc cu internetul ca altfel ne plictiseam rau de tot :85 Parintii mei au avut primul televizor in 1963 se numea Azur .Se strangeau vecini la noi ca la cinema ,venea fiecare cu scaunelul de acasa sa vada varietatile sambata seara.Televizorul ala a "vazut" in direct si Aselenizarea

Link spre comentariu

Modelul placii este "Hibrid 2 " si are gaura rotunda. Hibrid 1 are gaura patrata. Ia vezi ca ai patru semireglabili , cu tije de reglaj manual ,in spate, deasupra gaurii; ia misca de ele. Unul din acesti semiregabili se ocupa de acest defect, iar ceilalti de sincronizare verticala, dimensiune verticala si centrare a imaginii. BAFTA !

Link spre comentariu
Vizitator viobio

A inviat! Am schimbat condensatorul de recuperare care era de 47nF/1300v cu unul facut din mai multi mai noi, care dupa calculele mele are vreo 33nF si nu mai tiuie, a aparut FIT cred ca aproape normal, si am imagine.Din toate tuburile, singurul pe care nu il am este PY88. Cred ca ma apuc sa caut prin casa dupa 1N4007.Imaginea este cam deformata, dar este un inceput, nu?Daca mai aveti indrumari, le astept cu mare drag!

valoarea condensatorului de intoarcere este criticatrebuie sa fie cit mai aproape de 47nf nu de 33nfdaca il mai tii asa risti sa defectezi lampa PL si sa arzi si traful de liniitubui PY se inlocuieste cu diode rapide nu cu 1npoti folosi BY ,10 diode in serie,pe diode se monteaza obligatoriu rezistente de 100k/1w,pentru a echilibra tensiunea pe fiecare dioda in partedaca imaginea are acea miscare de drapel ,schimba si condensatorii de filtraj,nu pune in paralel peste cei vechiSUCCESURI
Link spre comentariu

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări