Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Preamplificator

Palade Vlad

Recommended Posts

As vrea sa fac preamlificatorul corector de ton cu TL072 si as vrea sa-mi spuneti daca pentru un montaj mono pot folosi un singur integrat. Din schema reiese ca tre' sa folosesc doua insa nu-mi dau seama de ce, atat timp cat un TL072 are doua AO in capsula.Daca l-a mai construit cineva imi poate spune daca este bun?(vreau sa-l folosesc la calculator pentru inceput. Multumesc.

• Replies 14
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Palade Vlad

8

• niq_ro

3

• Sharky

1

• adi_0106

1

Mersi pentru raspuns.Am desenat pcb-ul pentru montaj dar nu-l pot pune pe forum ca are extensia .bmp. :evil:

folosesta ACDSee si fa-i o conversie :wink:

Pentru cei interesati postez desenul PCB-ului pentru preamplificatorul de mai sus.Nu are pe cablaj si potul de pe intrare(le are numai pe cele pentru reglaj ton).

• 2 weeks later...

Eu am incercat un corector cu TCA5500 si nu prea mi-a placut cum suna, am mai incercat unul cu TDA1524A si nu a mers deloc si am zis sa incerc si cu TL072( dupa ce-l fac o sa spun cum suna).

Eu am incercat un corector cu TCA5500 si nu prea mi-a placut cum suna, am mai incercat unul cu TDA1524A si nu a mers deloc si am zis sa incerc si cu TL072( dupa ce-l fac o sa spun cum suna).

Cum se auzea Tca5500- ce nu ti-a placut? Si eu aveam in plan tot circuitul cu el.

Nuprea mi-a placut ca pe inalte imi baga distorsiuni cam puternice cand volumul si inaltele erau date aproape la maxim.(fara corector ampul nu facea asemenea probleme).Si pe bas aveam uneori probleme asemanatoare.

Nu prea mi-a placut ca pe inalte imi baga distorsiuni cam puternice cand volumul si inaltele erau date aproape la maxim.(fara corector ampul nu facea asemenea probleme).Si pe bas aveam uneori probleme asemanatoare.

oare n-o fi din cauza volumului aluia la maxim? supramodulare..rezultand limitare din partea preamplificatorului si implidcit distorsiuni?

Nu stiu.E posibil sa fie din cauza k am folosit poturi de 20Ko inseriate la ambele capete cu rezistente egale astfel incat sa obtin valoarea din schema? :?

ca sa ai valoare dubla am inteles, dar cursoarele cum le-ai conectat? ca daca ai legat doar unul din ele ai de la 0 pana la 50% din valoare sau de la 50% la 100%, daca le-ai pus impreuna....ai exact valoarea unuia... mai curat era sa pui un potentiometru de valoarea are o ai si sa redimensionezi reteaua RC

poate te ajuta softul asta de la http://www.mif.pg.gda.pl/homepages/tom/files/tsc100.zip (pe care l-am gasit in lista de site-ul lu' Vasile) :wink:

PS: da' tu ai inseriat 5 potentiometre? ca vad in schema de 100K si tu ai zis ca ai pus de 22 inseriate....

explica clar ce modificari ai facut.... poate nu ma prind eu exact acum :cry:

PS: schema originala e la http://sound.westhost.com/project94.htm :wink: si era corect sa indici sursa :d

Intradevar de acolo este luata, si imi cer scuze ca nu am indicat sursa. :roll:

gata am inteles ce ai zis tu ca ai facut... da' asta ti-a redus drastic domeniul de reglaj

Da, mi-a redus mult domeniul de reglaj. Am pus si poturi de 20Ko fara nici o modificare, si parca se auzea mai bine.Acum ca incep scoala o sa-mi cumpar poturi adecvate ca valoare, si atunci voi incerca iar montajul sa-l vad cum suna.Mersi pentru interesul acordat.