Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Alimentator Laptop cu probleme

Guest WickedAdy

Recommended Posts

Guest WickedAdy

Am o problema cu un alimentator de laptop Acer marca LiteON 19V/4,74A.Probleme sesizate dupa ce l-am desfăcut:1. La mers in gol pe multimetru imi indica 18,9 - 19V2. Cand il conectez la laptop, in sarcina, dupa aproximativ 3-5 sec. ledul martor de pe alimentator incepe sa se estompeze, iar pe iesire tensiunea variaza de la 13v-19,1 v.imi puteti indica unde ar putea fi problema?Momentan ma apuc sa schimb condensatorii.

• Replies 2
  • Created
  • Last Reply

Nu vreau sa te descurajez dar nu se merita sa-l repari.Am avut si eu probleme cu un incarcator de laptop Fujitsu-Siemens tot cu aceleasi caracteristici ca si al tau(19v si 4.8A).Dupa ce m-am chinuit cu el si i-am schimbat diodele schottky, mos-fet-urile(de 2 ori) si un controller (tda4863-2), nu am rezolvat nimic, in sensul ca debita 19V dar la vreo 500mA-1000mA maxim.Mai banuiam un controller dar nu am reusit sa-l gasesc nicaieri, nici macar pe net asa ca m-am lasat pagubas, mai ales ca deja cheltuisem vreo 50 lei inutil..Asa ca am mers frumusel si mi-am cumparat un alimentator de laptop (made in China) cu tensiunea si curentul identice cu cel original cu pretul de 85 lei. Acest alimentator functioneaza continu de vreun an fara nici o problema.Daca vrei sa arunci banii cum am facut eu in incercarea de a-l carpi pe cel vechi...dar e mai sanatos sa-ti iei altul nou.

Guest WickedAdy

Am rezolvat problema :) Am cumparat un alimentator universal cu aceleasi caracteristici. pret aprox. 150 leiMersi mult.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines