Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Telecomanda LCD\TV

Recommended Posts

Am cumparat un LCD\TV din afara, el merge totul OK dar am o mica problema... telecomanda (slim) nu merge. Am testat-o cu un senzor de calculator sa vad transmite vreun cod si nimic... care ar fi problema? ledul infra-rosu?

• Replies 7
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• baza

3

• Tavi

2

• Max

2

• Depanatoru

1

Popular Days

Top Posters In This Topic

N-am intalnit niciodata LED infrarosu ars . Cauta lipituri imperfecte probabil aia e cauza. Poate imi explici si mie cum ai testat-o cu senzorul la calculator ca eu habar n-am de metoda asta :o

Pune osciloscopul in colectorul tranzistorului care comanda LED-ul infrarosu si vezi daca apare semnal cand apesi pe butoane ( amplitudinea ar trebui sa fie mai mica cu 2-300mV fata de tensiunea de alimentare).Dupa care verifica in baza tranzistorului, cuartul, traseele. ( si in primul rand bateriile )By the way, eu le testam pe vremuri cu o camera video de supraveghere...nu cu senzorul IR de calculator.....

am inteles. dar inafara de metoda cu osciloscopul(nu am) nu se poate si altfel?are o baterie de 3V daia mica rotunda(noua). traseele leam verificat... si merg

scoate baza tranzistorului, ia o baterie de 1,5V pune-i o rezistenta de 100-150 de ohmi in serie cu baza si alimenteaza jonctiunea baza-emitor ( n-o tine prea mult ca poti sa distrugi ledul IR); apoi cu un voltmetru de c.c. vezi daca se satureaza sau nu tranzistorul. poti sa masori si curentul prin led cu un mA.o alta varianta ar fi sa folosesti un voltmetru de c.a. ( dar care separa c.a. de c.c. - exclus MAVO) si sa vezi daca apare tensiune in colectorul tranzistorului; poti sa-l folosesti si la verificarea cuartului ( de obicei 455khz )