Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

perpetuum mobile


Guest crawest

Recommended Posts

Guest crawest

va salut domnilor,din capu' locului va spun ca sunt nestiutor in ale electronicii,de aceea va fac o intrebare:de ce n-ar functiona continuu, (perpetuum mobile)un sistem de genu' - motor de 12v alimentat de la o baterie auto,care este incarcata de un alternator auto,care acesta este actionat de motorul de 12v.motorul legat cu alternatorul printr-o curea ,cu roti de diametre diferite (mare la motor,mica la alternator)astfel creand si un multiplicator pentru o turatie mare la alternator.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 5
  • Created
  • Last Reply

Pai sa zicem ca motorul o sa-ti consume 20A - motor micut.Cu ce curent poti incarca bateria (curentul generat de alternator) ?In cat timp se consuma o baterie plina si in cat timp se incarca.Incarcarea nu poate tine pasul descarcarii. Daca se poate intampla asta, se poate pentru timp foarte scurt.Incearca sa incarci o baterie auto cu 20A. Ar trebui sa o incarci cu o tensiune foarte mare , pt ca la 14-16V rezistenta interna a acumulatorului nu il lasa sa ia mai mult de 8-10A. Maresti tensiunea....oricat...incarca cu 20A (exact valoarea curentului consumat de motor). E bine pentru acumulator? Ce temperatura o sa aibe acumulatorul ? Crezi ca-l poti folosi mai mult de 1 ora?Perpetuum mobile presupune ceva care produce energie (de orice fel) fara a consuma nimic. Ori daca schimbi acumulatorul de 15 ori pe zi....Si asta e numai o parere care mi-a venit la ora asta.....

Link to comment
Share on other sites

nu poate functiona ansamblul de mai sus ca perpetuum mobile pentru ca asta ar presupune ca randamentul sa fie mai mare sau egal cu 1...! :ciuda: aceasta ar presupune in mod implicit inexistenta pierderilor...! din pacate pentru dvs , exista in acest montaj 2 tipuri de pierderi , dupa cum urmeaza...1-- conform legii lui joule-lenz , orice corp parcurs de curent electric se incalzeste...! deci...montajul dvs se va incalzi ...iar caldura respectiva va fi cedata mediului ambiant...!aceasta cantitate de caldura este pozitiva obligatoriu si se constiuie intr-o pierdere , deci...intr-o micsorare de randament...!2-- motorul dvs nu se invirte in vid , ci in aer, care este un fluid ...automat , apare frecarea cu aerul , care genereaza caldura si tendinta motorului de a se impotrivi oricarei incercari de a i se schimba starea de repaos...! aceasta caldura generata de frecarea cu aerul va fi si ea cedata mediului ambiant si se constituie si ea , la rindul ei , intr-o pierdere , deci ...intr-o alta micsorare de randament...!

Link to comment
Share on other sites

crawest scrie :

 

"din capu' locului va spun ca sunt nestiutor in ale electronicii"

 

In ale electronicii, poate.

In ale fizicii elementare de scoala generala, mai mult ca sigur.

Mi-ar placea sa existe o conventie pe acest forum (care sa fie si respectata) si anume ca toate subiectele pe aceasta tema sa fie complet ignorate.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines