Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

placa tv 14-21"

Recommended Posts

am o problema cu o placa tv de la mivarom am imagine peste tot dar in partea de sus a ecranului am vreo 10-11 dungulite albe continue orizontale ; eu cred ca e defect baleaj vertical . dungulitele albe se vad mai pronuntat pe unele programe mai ales cand imaginea este pe alb iar mai slab pe celelalte culori distanta intre ele fiind aproximativ de 4-- 5mm . am mai luat placi pe care le-am montat pe diferite tuburi dar nu am avut probleme pana acum;placa este noua iar in baleaj vertical am un CI> LA78040 pe 7 pinireglajul din meniu l-am facut ,imaginea este buna ,iar din meniu nu dispar dungileam sa dau schema BV.

• Replies 12
  • Created
  • Last Reply

Placa este folosita pt. tuburi care au impedanta deflexiei verticale de aproximativ 12-24 ohmi!! incercati sa puneti in paralel cele doua sectiuni ale deflexiei verticale(daca este posibil)!!!

Specific condensatorilor uscati - chiar daca placa este noua verificati cond din BV - daca era din bobina avea probleme cu dimensiunea-linearitatea fara sa apara acele linii .De regula apar mai pronuntat pe posturile cu teletext .

iata schemape bobina 4 -3 am 60 ohmi am o tensiune de 12,9-13viar pe bobina 1-2 am 4ohmi am o tensiune de 110vpe CI am o tensiune de 24vam verificat condesatori toti sunt buni

Placa este folosita pt. tuburi care au impedanta deflexiei verticale de aproximativ 12-24 ohmi!! incercati sa puneti in paralel cele doua sectiuni ale deflexiei verticale(daca este posibil)!!!

Ai avut raspunsul dat de acum doua zile,daca nu pricepi romaneste....Ca sa mearga corect fara acele dungi,bobina de deflexie verticala trebuie sa aiba o impedanta de 12-16 ohmi.Daca a ta are 60 de ohmi e normal sa apara aceasta manifestare.Deci ,in concluzie cele doua sectiuni ale bobinei de BV trebuiesc puse la paralel ( fiecare are in jur de 30 ohmi ;la paralel impedanta rezultata va fi 15 ohmi ) bineinteles respectand sensul infasurarilor:inceput > sfarsit.P.S.:Probabil ca tubul tau a fost ''motorizat'' de un sasiu cu BV pe tranzistoare de aceea are 60 ohmi pe aceasta sectiune.

Are dreptate si DL TV1,neadaptarea impedantei bobinei BV conduce la aparitia acestui inconvinient,numai ca toate aceste subpozitii trebuiesc probate si eliminate rind pe rind intr-o ordine logica.Schimbati si C-ul de 100mf/63v+C-ul de filtraj Vcc din bara de alimentare al BV.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines