Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema Orion P2110MT sasiu PT90-SD

Florynsv

Recommended Posts

Buna ziua, am televizorul unui vecin la mine care se manifesta ciudat pe cablu tv in sensul ca are o imagine total desincronizata, ca si cum ar fi semnalul slab sau perturbat, in schimb pe AV merge bine, problema e ca nu stiu de unde provine acest defect! :nas: Vecinul spune ca a inceput sa faca asa din senin in timp ce mergea. Fara semnal, are rastru normal cu pureci. Orice idee e binevenita! Atasez si doua filmulete facute cu telefonul mobil ca sa va faceti o idee despre defect.

• Replies 12
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Florynsv

6

• elmar

3

• naebv

3

• GYON

1

Top Posters In This Topic

Am inlocuit respectivele componente cu toate ca erau bune si cele vechi, dar nu e nici o imbunatatire. Este posibil sa fie defect STV2248? Am unul de pe un 11AK30 numai ca acela e cu terminatia C si asta din tv e cu H la urma. L-as inlocui dar mi-e sa nu muncesc degeaba si sa faca la fel.

eu totusi inclin sa cred ca e de la vreun condensator uscat pe undeva pe partea de selector cale comuna... dar nu va contrazic daca doriti sa schimbati jungla e treba dv. Eu in totdeauna pun pe ultimul loc piesele mai scumpe si mai greu de inlocuit . :jytuiyu

In functie de varianta sasiului 11AK30 este posibil. PT90 utilizeaza selector cu sinteza de frecventa. Pentru siguranta verificati daca pinul 2 al selectorului de pe 11AK30 este conectat in circuit (tensiune de varicap). Daca da atunci selectorul este cu sinteza de tensiune si nu este compatibil. Daca nu este conectat puteti incerca sa-l montati ajustand apoi din service mode tensiunea AGC,eventual tip selector.

L-am intrerupt, si am rastru cu pureci, daca il las mai mult timp afiseaza o imagine perturbata pentru cateva secunde si apoi dispare si afiseaza inapoi rastru cu pureci si mesajul "fara semnal" si procesul se repeta la nesfarsit, atasez o poza, problema e ca nu pot sa lucrez la el cu placa ridicata si in acelasi timp conectat la retea, pentru ca are firele extrem de scurte de la sunet, tresa de masa la tub si partea de bord. Pot inlocui FUS-ul K2966M cu K2977M? Am observat ca jungla STV2248 se incalzeste putin, e normal? In momentul in care am imaginea asta, am si sunet slab cu un fasait ca si cum n-ar fi tras in banda.

Verificati si refaceti TOATE lipiturile (in special la radiatorul tranzistorului din sursa) din sursa! ,eventual schimbati si tranzistorul din sursa!! am avut un defect similar si defect a fost tranzistorul sursei!!

Verificati (inlocuiti) condensatorii CV01,CV02,CV04,CV05,CV06. Daca defectul persista, incercati sa ajustati fin din miezul bobinei TC01 pin 15 si pin 16 la STV2248. Eventual inlocuiti bobina cu cea de pe sasiul 11AK30. Daca defectul persista si in acest caz, suspect ramane STV2248.

Dupa ce am schimbat pe rand, filtraje, selector, FUS, jungla, quartz, condensatoare, bobina, etc si n-am avansat deloc cu defectul, ma gandesc intr-un tarziu sa scot si partea din bord, prelungesc si tresa de masa de la tub, ca sa pot lucra la el cu placa ridicata. :freaza:

Masor tensiunea de 33V pe pinul selectorului si constat ca variaza de la 20V pana la 0, asta dupa ce in prealabil o verificasem pe katodul ZTK-ului si era corecta si stabila. Defect a fost traseul de la dioda pana la selector care in doua locuri la distanta de 2 cm intre ele, aproape imperceptibil era oxidat si prezenta rezistenta marita. L-am rezolvat curatand lacul pe portiunea respectiva si intarind traseul cu o bucatica de lita. Acum functioneaza impecabil. Multumesc tuturor celor care m-au ajutat cu sfaturi si indicatii! Posted Image Posted Image