Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ventilatie amplificator


Guest bass++

Recommended Posts

Guest bass++

Salut construiesc un amplificator audio. Si as vrea sa fac ventilatia sa porneasca la o anumita temperatura.Cum pot face acest lucru? Ce imi trebuie? Se poate face si cu ventilatoare de 220v?

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 14
  • Created
  • Last Reply

nu e nimic de "priceput prea bine", daca ai facut orice legat de electronica asta cu releul e frectie

nu iti spun sa mai pui si o dioda pe bobina lui ca iar il bagi pe strambocila asta: :aut:

 

vroiam sa iti recomand ceva de pe aici http://www.tme.eu/ro/katalog/index.phtm ... e%3D4%2C20 dar sunt cam scumpe cele cu contact NO, iar la cele NC nu e bine sa ai bobina releului alimentat permanent.

Link to comment
Share on other sites

Icearca asta:http://www.redcircuits.com/Page109.htmNu e scumpa si chiar lucreaza. Eu alimentez doua ventilatoare de 8 cm si racesc destul de bine.La renati nici nu pornesc.Varianta cu termocupla e cam nasoala fiindca sunt termocuple care deschid de la 60 grade in sus. O poti folosii ca pe un shat down in cazul in care se ambaleaza termic radiatorul. O inseriezi in circuitul primarului trafului de forta.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Si recomandarea mea este sa mergi pe ventilatoare de 12V asa cum te sfatuieste toata lumea.Dar daca vrei neaparat 220V, atunci iti pun o schema care merge in curent alternativ ca sa te inspiri, avand in vedere ca schema este calculata pt 110V. Deci va trebui sa recalculezi piesele pt 220V.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines