susanu_pisu Posted April 23, 2010 Share Posted April 23, 2010 am gasit defect BUZ90AF(l-am schimbat), si BF487(am pus un BF881)............nu vrea sa plece sursa, nu intre in oscilatii....toate diodele sunt bune, si celalalt tranzistor BF(pnp)...Sugestii...Stima! Link to comment
belowsky Posted April 23, 2010 Share Posted April 23, 2010 Verifica diodele zenner,si rezistentele de 1ohm 3514,3515.Succes. Link to comment
susanu_pisu Posted April 23, 2010 Author Share Posted April 23, 2010 Am verificat diodele, erau ok...Gasit rezistentele arse Totusi nu are putere sursa...scoate b1=30V, si cealalta dupa chopper 1,8V...Ce ar mai fi?Condensatori?Diodele sunt bune, a fost arsa doar cea din baza BUZ-ului, si am schimabt-o cu un zenner de 15V am gasit R3507 cam de 1kohm...iar pe schema mea figureaza ca a fi de 20ohmi...Stima! Am schimbat rezistenta de mai sus, dar imi arde D6514...cred ca o sa-i pun o sursa universala....Fara ea se aude in chopper un țâcâit, dar cum o montez cum o arde...sa fie din cauza ca folosesc un bec de 60W in serie cu BO?Stima! Link to comment
sorinpavel Posted April 23, 2010 Share Posted April 23, 2010 Chiar daca par bune schimba diodele tzener si mai e un tranzistor pnp pe partea de primar, si pe secundar un BC care face 5V (langa traf chopper) Link to comment
susanu_pisu Posted April 23, 2010 Author Share Posted April 23, 2010 O sa incerc sa scot acel tranzistor care e pe bara de 5V, din secundar...am schimbat si dioda 6502...tranz din primar e ok(asa pare , si nu am nici pnp de inalta tensiune si frecventa)...dupa cel trag din priza, dupa circa 4 sec se aude un zumzait si se aprinde si ledul pentru 2-3 sec...Stima! Link to comment
sorinpavel Posted April 23, 2010 Share Posted April 23, 2010 Ai schema? Daca nu, este pe forum. De obicei se duce puntea redresoare, 2 rez de 1 ohm puse in paralel, un zener( nu-l stiu pe dinafara, adica fara schema),si un tranzistor pnp toate din primar.Succes Link to comment
susanu_pisu Posted April 23, 2010 Author Share Posted April 23, 2010 Am schema...am gasit puntea arsa, rezistentele de 1 ohm, o dioda langa buz, buz-ul, un tranz bf npn, o rezist de 20ohmi....le-am pus noi!nu a mers din prima, am scos tranz acela de 5V, dupa ce lam scos a ars dioda BZT03C...am pus R2M in locul acesteia si o arde instantaneu...Toata lucrarea am facuto pe bec de 60w...Stima! Link to comment
sorinpavel Posted April 23, 2010 Share Posted April 23, 2010 Stai ca nu inteleg.Unde ai pus R2M? Link to comment
susanu_pisu Posted April 23, 2010 Author Share Posted April 23, 2010 in locul lui bzto03 ...nu stiu sigur...d6514 Link to comment
sorinpavel Posted April 23, 2010 Share Posted April 23, 2010 Asta-i un fel de zener de 130v pentru protectie (daca creste tensiunea peste 130v se arde asta si protejeaza mai departe).Vezi ca finalul sursa e pretentios (adica pune ceva original).Mai e optocuplu cu tranz final linii.succes Link to comment
susanu_pisu Posted April 24, 2010 Author Share Posted April 24, 2010 Am pus un BUZ90AF...si R2M,am mai folosit in locul celei de 130 si a mers bine...Astazi o sa mai verific diodele din nou...Stima! Link to comment
susanu_pisu Posted February 18, 2011 Author Share Posted February 18, 2011 Mi-a venit ieriun tv cam cu aceleasi simptome...nu prea inteleg in sursa cine face stabilizarea de 130-150V...si de ce imi arde dioda BZT, care nu prea se gaseste (R2m nu mai au pe stoc)... Link to comment
dan cod Posted February 18, 2011 Share Posted February 18, 2011 In general in sasiele L6 cand se duce zennerul trebuie schimbati FETul (in nici un caz BUZ90) se schimba 6502 cu zenner de 12V R3512 se pune 68K,se schimba BFurile,se verifica zennerele 6501 si 6510,(in general 6514 e in scurt si trebuie schimbat).Dupa asta sursa ar trebui sa mearga ok.In loc de dioda 6514 se poate pune orice zenner de 130V 1W este doar protectie . Link to comment
ANDRASONI LUCIAN Posted February 18, 2011 Share Posted February 18, 2011 Stiati ca s-a facut concursul, cine face cea mai complicata sursa si PHILIPS a castigat detasat? Incepand de la anticele sasie K9, tot ceea ce a facut PH. in materie de surse este un complicometru stufos( cel putin asta este parerea mea- nu mai departe clasicul sasiu G110, unde producatorul recomanda pt depanarea sursei kitul de reparatie cu 27 de piese!) Totusi trebuie reparate si acestea, inlocuirea cu sursa universala , nu stiu daca o sa va iasa, si daca ne gandim bine sursa la L6.2 nu este chiar atat de complicata. Succes, de la Cluj, numai bine! Link to comment
susanu_pisu Posted February 18, 2011 Author Share Posted February 18, 2011 sursa am pus la un tv identic...este de mult topycul....eram a inceput pe forum...sursa aceasta vreau sa o repar...intradevar este f complicata, in sensul ca nu prea iti dai seama cum se fac unele lucruri...chestia cu dioda zenner nu cred ca este numai pentru protectie....ci si pentru inchiderea circuitului fata de masa...daca nu ma insel Link to comment
Recommended Posts