dumitru_a Posted April 22, 2010 Share Posted April 22, 2010 am un tv samsung cz20f42t sasiu ks1a la care functioneaza o perioada scurta de timp bine apoi incepe sa dispara imaginea ecranul fiind negru apoi repare timp de citeva secunde si iar se inegreste si tot asa . Am marit tensiunea g2 si imi apare rastrul pe ecran deci este bun acolo,am pus osciloscopul pe tda 61070q cît timp am imagine semnal vine de la procesor cred ca este ceva cu nivelul semnalului cutt off daca ati intilnit asa ceva si voi in activitatea voastra si cum se poate regla aceasta valoare imaginea de pe tub este foarte buna nu cred ca e de la tub , voi ce credeti ? Link to comment
elmar Posted April 22, 2010 Share Posted April 22, 2010 Incercati o valoare mai mica a CDL(cathode driver level) din service menu. Link to comment
dumitru_a Posted April 22, 2010 Author Share Posted April 22, 2010 s-ar parea ca este totusi tubul uzat , nu mult dar totusi este, se poate face cea ca sa-l mai pot folosi ,straparea unor rezistente sau jonglarea tensiunii de cutt off poate stiti ceva ? Link to comment
radu ionel Posted April 22, 2010 Share Posted April 22, 2010 Dupa parerea mea,nu este nevoie de osciloscop.1)Daca imaginea dispare si apare lent(adica filalent tubului se apride sau se stinge cind tv functioneaza) verificati eventualele lipituri reci pe traseul filament ,placa TK ,pini trafo linii.2)Reglati screen-ul respectiv UG2=350/400v si daca dupa reglaj dispare imaginea si apasati manual reglajul screen apare imag,atunci schimbati trafo. 3)Daca imag apare si dispare brusc ,refaceti lipiturile pe placa TK ,tda 6107Q,starea soclului tubului. Tensiunile in functionare pe ci video TDA 6107Q sint:pini 1,2,3 intr.RGB=2,5v(de la jungle):4-masa:5 Black=4,8v:6 Vdd=190v si 7,8,9 RGB out dupa rez de 1,5k pe catozii RGB ai tubului 100/150v cu semnal.Succes Link to comment
dumitru_a Posted April 22, 2010 Author Share Posted April 22, 2010 am rezolat televizorul cu ajutorul dumneavoastra , am intrat in service mode si am reglat intii ug2 pana a aparut afisat ok pe ecran apoi am setat valoarea cdl la1 (era 3 reglata) si acum tv merge bine am sa il tin in probe sa vad cum merge in continuare . VA MULTUMESC ! Link to comment
romario Posted May 27, 2010 Share Posted May 27, 2010 am un tv samsung ks1aschimba prog merge si vol si din tc dar nu apare nimic pe ecrannici osd .am crescut g2 si e cursa inversaposibil sa fie jungla?daca ma puteti ajuta Link to comment
cristronic Posted May 27, 2010 Share Posted May 27, 2010 Impulsurile Vsinc si Hsinc ajung pe procesor? Link to comment
nelu12 Posted November 23, 2010 Share Posted November 23, 2010 Salutare!Am si eu un TV Samsung CZ-21F102T (sasiu KS1A) si dupa 10-15 minute bazaie ceva in zona liniilor, se rupe imaginea, apoi se stinge TV-ul. Am observat ca BU se incalzeste destul de tare. Tensiunile de alimentare sunt bune. Am refacut lipiturile in zona de c-da a BU (driver etc.). Am pus un radiator pe BU si merge un pic mai mult dar tot decupleaza liniile.A-ti mai intalnit careva, o idee, ceva?Nelu Link to comment
Toni Marginean Posted November 23, 2010 Share Posted November 23, 2010 Buna seara! Verificati lipiturile la cupla bobinelor de deflexie. Link to comment
nelu12 Posted November 23, 2010 Share Posted November 23, 2010 Am lipit si pe acolo, eventual sa nu fie chiar cupla, o sa dublez cu niste fire direct de la bobina de deflexie, desi nu prea cred.Oricum mersi de idee! Link to comment
nelu12 Posted November 24, 2010 Share Posted November 24, 2010 Nu e de la contactele cu bobinele de deflexie Link to comment
ionyon79 Posted November 25, 2010 Share Posted November 25, 2010 Salut.Am un tv samsung model cz20f42t care a inceput sa se blocheze pe anumite programe de exemplu daca stau si privescla tvr1 care e memorat pe canal 1 timp de 10-20min si vreau sa schimp pe canal 5 unde e ant1 apare cifra 5 dar programul tot tvr1 ramane si tot asa daca incerc sa schimb mai departe 6,7,8,9 tot tvr1.E posibil sa fie memoria pe duca sau e de la procesor?Multumesc. Link to comment
Recommended Posts