Toni Marginean Posted April 21, 2010 Share Posted April 21, 2010 Buna seara! Am primit la reparat un TV Sony sasiu AE5. Imaginea si sunetul sunt O.K., problema este la actionarea OSD-ului sau a meniului. OSD-ul apare negru in loc de verde iar meniul negru, fara a se putea descifra ceva. Functia teletext este corect afisata. Orice sugestie e binevenita. Multumesc! Link to comment
Toni Marginean Posted May 8, 2010 Author Share Posted May 8, 2010 Si eu m-am gandit ca ar fi procesorul (nemtii altfel nu ar fi renuntat la un aparat asa special), dar mai am o idee legata de semnalul de FB. Voi urmari traseul acestui semnal si daca exista. La televizoarele Sony am mai intalnit acest defect, dar la acest Sony e destul de complicat de urmarit datorita complexitatii schemei. Mai "sap" totusi cateva zile. Link to comment
ANDRASONI LUCIAN Posted May 19, 2010 Share Posted May 19, 2010 Totusi si eu as merge tot pe procesor, daca ai cumva posibilitatea sa-l procuri. Succesuri! Link to comment
Toni Marginean Posted May 19, 2010 Author Share Posted May 19, 2010 Pana acum am niste elemente pe care le pot lua in calcul:1. Am o usoara variatie a dimensiunii de orizontala a imaginii, functie de nivelul de luminanta a semnalul;ui video complex. 2. Am tensiunea de 9,1 V circa 8,9 V.3. Impulsurile FB se formeaza din impulsul HP care este alcatuit din Hp1 si HP2, al caror nivel am observat ca difera.Deci, mai "sap"! Link to comment
Toni Marginean Posted February 9, 2011 Author Share Posted February 9, 2011 Am inlaturat defectiunea prin schimbarea circuitului integrat SDA5275P aflat pe modulul M. Link to comment
Recommended Posts