Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

clatronic ctv 287 vt


rdl

Recommended Posts

Am un defect care la prima vedere am spus ca-l voi rezolva rapid, dar..... Este vorba de un tv. clatronic ctv 287 vt, care urmatoarea manifestare: - daca il pornesti de la butonul de retea functioneaza normal, dar cand il opresti din telecomanda nu il mai poti porni deoarece dispare tensiunea de alimentare din secundar. Am pus o sarcina pe tensiunea de alimentare si am tensiunile normale in secundar. Daca desurubez becul din sarcina in cateva secunde dispar tensiunile.din secundar. In sursa am un TDA4601 . Am schimbat toti condensatori din sursa, am verificat rezistentele si C-urile nepolarizate precum si tda 4601 si tot aceasi manifestare.Concluzia ar fi ca sursa nu functioneaza decat in sarcina . Are cineva vreo idee? :sparge:

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 4
  • Created
  • Last Reply

Am rezolvat, am inlocuit PTC2 cu o dioda ba159 si am inlocuit rezistenta care era in serie cu PTC-ul cu una de 8,2K si acum functioneaza. Nu am avut PTC si de aceea am recurs la aceasta modificare.Mersi de sugestie!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines