Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

detector faza sau nul retea electrica


Guest flueras

Recommended Posts

  • Replies 13
  • Created
  • Last Reply
Guest flueras

imi trebuie un montaj ca sa nu ard placa de achizitie..si cam tebuie sa se faca automat nu cu creion de tensiune ....

Link to comment
Share on other sites

flueras scrie :"tebuie sa se faca automat nu cu creion de tensiune ...."Un montaj care sa diferentieze faza de nul are nevoie de o referinta, care este priza de pamant.Deci, daca vrei deconectare automata in cazul alimentarii inversate a fazei cu nulul, ai nevoie pe langa priza cu impamantare si de un sistem de sigurante diferentiale.La aparitia unei tensiuni accidentale la masa ia nastere un curent catre pamant. Acest curent, care nu se inchide pe calea normala, este intrerupt de siguranta care sesizeaza aceasta diferenta.

Link to comment
Share on other sites

Folosesti 2 relee.Primul releu este dublu cu contacte normal deschise si normal inchise.Al doilea este un releu de timp de 0.5-1 secunda (poti pune la un releu de c.c. o rezistenta in serie cu bobina releului si in paralel cu bobina releului un condesator).Legi bobina primului releu intre o borna a steckerului si contactul de protectie (impamantare).Alimentarea o pui la contactele mobile iar contactele fixe vor inversa conexiunile intre cele 2 pozitii ale releului.Daca pe borna respectiva este faza atunci releul aclanseaza inversand firele spre aparat.Al doilea releu alimenteaza cu intarziere pentru a da timp primului releu sa inverseze si pentru a avea ordinea corecta la fazarea aparatului.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines