Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Intel Atom


Ovidanie

Recommended Posts

Nu am pretentii mari de la calculator, nu sunt gamer. Asa ca m-am orientat spre un sistem care consuma putin, procesorul Atom de la Intel. Am inteles ca exista un procesor Atom dual core (nu stiu modelul), un dealer local mi-a facut o oferta, placa de baza si procesor la 350 lei. Avand in vedere ca trebuie sa cumpar placa de baza, procesor, memorii, carcasa, sursa, poate ar fi mai bine sa comand online, sigur ies mai ieftin. Poate asa ma incadrez in buget si cumpar si o placa de sunet Xonar.Ajutati-ma va rog cu ceva link-uri.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 4
  • Created
  • Last Reply

Cam orice pc actual consuma putin daca il dai din "power options" pe Portable/laptop adica daca asculti muzica si nu faci nimic sta la 1ghz,daca aplicatia necesita mai mult procesoru trece automat in trepte pana la maxim.in idle a meu amd [email protected] dual,imi indica ca consuma 2,5wati(0.92V@1ghz) iar in full load 32wati.

sugetie: http://www.pcfun.ro/placi-de-baza/msi/gf615m-p33/ placa de baza

http://www.pcfun.ro/procesoare/amd/athl ... t-am3-box/

pe procesoru asta ruleaza orice film high definition,inclusiv blueray

Link to comment
Share on other sites

@LostCell: im materie de eficienta energetica procesoarele Atom bat de departe orice procesor de desktop/laptop. Pe de alta parte, tocmai asta le face deficitare la puterea de procesare: exclus filme HD pe o astfel de platforma.@ovidanie: nu prea o sa gasiti multi furnizori de astfel de "bijuterii" - eu zic ca pretul e cat de cat ok.Mi-ar surade si mie un astfel de sistem, mai ales ca poate fi facut extrem de silentios.....dar tot asa banii.....Numai bine!

Link to comment
Share on other sites

Am cumparat ASRock A330GC cu 350 lei. Placa de baza masoara 17*17cm. Am am mai platit 215 lei pentru 2GB ram (2*1GB), 80 lei carcasa si 210 lei HDD 650GB. Placa de baza plus memoriile consuma 4W. Carcasa, o chinezarie, are sursa zgomotoasa. Din fericire pot monta alt ventilator pe sursa, eventual alimentat la tensiune mai mica. Daca sunteti interesati de performante astept sugestii de teste. Duminica voi incerca testul meu standard: conversia unui film de pe DVD original, 13GB, pe CD video, 700MB.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Procesorul Intel Atom 330 are suficienta putere de calcul pentru a reda filme in format HD. Marea problema este la cipset, eu am cumparat o placa de baza ASRock A330GC cu cipsetul Intel 945GC. Cea mai nefericita alegere. Cipsetul este mai vechi decat procesorul si nu sunt compatibile 100%. Cipset-ul nici macar nu stie nativ 64 bit, emuleaza magistrala de 64 bit. Daca pun 2GB de ram sistemul functioneaza mai prost decat cu 1GB ram. Cu toate astea in doi ani de folosinta calculatorul a stat pornit circa 80%. Are implementat un power management excelent, l-am setat sa opreasa monitorul la cinci minute de nefolosire si dupa un sfert de ora opreste si hdd-ul. Pot opri si procesorul dar oricum nu are rost, cu hdd-ul oprit placa de baza consuma mai putin de 4W! Am calculat ca in doi ani am economisit energie electrica in valoare mai mare decat costul total al calculatorului in momentul achizitiei, adica 850 lei. Dar am vazut zilele trecute la un amic un sistem cu Intel Atom 330 care avea cipset de la Nvidia. Daca Intel si-au denumit procesorul Atom cei de la Nvidia si-au denumit cipset-ul Ion. Mufa HDMI direct pe placa de baza. Poate reda direct de pe disc blu-ray. Si asta cu Hdd clasic. Spunea respectivul ca a vazut un sistem asemanator cu al lui dar cu SSD de 40GB pentru sistemul de operare si swap, cica se misca fantastic de repede pentru un calculator care consuma mai putin de 15W.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines