Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator Phoenix Gold XS2500

Guest LauX

Recommended Posts

S-au ars 6 tranzistori, 4 condensatori si 6 rezistente. Rezistentele s-au carbonizat si nu stiu ce valoare ar putea sa aibe, iar schema nu am de unde sa fac rost de ea, ma poate ajuta cineva in privinta asta? Are cineva un amplificator identic? eu am facut rost de niste poze dar nu pot indentifica culorile de pe piese...

• Replies 4
  • Created
  • Last Reply

Alea sint rezistentele din portile de la mos-fet-urile din SMPS.

Uzual au intre 10 si 22 ohm.

Eu as recomanda 12 ohm.

Iar ca tranzistori, ca sa nu mai ai probleme poti pune IRF3205

http://www.irf.com/product-info/datashe ... rf3205.pdf

Verifica si etajele finale(semiconductoarele in mod special),pot fi tranzistori in scurtcircuit (mai mult ca sigur).

S-au ars 6 tranzistori, 4 condensatori si 6 rezistente. Rezistentele s-au carbonizat si nu stiu ce valoare ar putea sa aibe, iar schema nu am de unde sa fac rost de ea, ma poate ajuta cineva in privinta asta? Are cineva un amplificator identic? eu am facut rost de niste poze dar nu pot indentifica culorile de pe piese...

partea de comanda e cumva cu smd pe partea cealalta a placii? verifica si bufferul de curent din grilele mosfeturilor(2 bipolari un npn si un pnp pe fiecare ramura), se mai ard o data cu rez alea .

In loc de MOS FETurile alea am primit RFP50N06 (1J31AE) sper sa faca fata. Amplificatorul asta a fost cu siguranta alimentat invers ca nici macar sigurantele nu s-au ars.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines