Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

traf de sursa de calculator

makaymms

Recommended Posts

• Replies 8
  • Created
  • Last Reply
Guest mister_rf

...asta stiam...

Poate ca stii... dar este bine sa-ti reamintesc ca transformatorul dintr-o sursa in comutatie nu se poate folosi de sine statator... :) Adica acest transformator nu se poate cupla direct la reteaua de 220Vca...Il poti folosi fie sa repari o alta sursa, fie sa-ti faci o noua sursa in comutatie... 8)

• 1 month later...

Am schimbat dioda redresoare de pe 12V cu una mai tzapanoasa. Nu am incercat sa trag din ea la maxim pe perioada foarte indelungata, dar 1-2 minute CW la maxim (100W/50 ohmi, pe masuratelea), nu a patit nimic. SSB nu tine statia la maxim in permanenta, asa ca "las' ca merge si asa" :)Cirip

• 1 month later...

Afla puterea reala a sursei. Dupa aceea imparti la tensiunea care iti trebuie si aflii amperajul. Pentru un transformator dintr-o sursa din PC doar rebobinezi secundarul cu grija. Pentru a obtine 13.8V in sarcina bobinezi vreo 7-8 spire de sarma groasa odata intr-un sens si apoi in alt sens. Ai grija la legarea diodelor. Daca sarma e prea groasa incearca sa pui mai multe sarme de grosimi mai mici in paralel. O sarma groasa de 0.7mm suporta cam 8-10A la 35kHz. Mai gasesti prin ConexClub ceva despre asta, cred ca in 12/2003 daca nu ma insel.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines