makaymms Posted August 4, 2005 Share Posted August 4, 2005 ma intrebam cam ce ai putea sa scoti din un traf de sursa de calculator rebobinat.cam c ampertaj pentru 12v? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cirip Posted August 4, 2005 Share Posted August 4, 2005 13.8V @19A Alimentez statia de scurte, 100W out. Nu trebuie rebobinat ptr asta.Cirip Link to comment Share on other sites More sharing options...
makaymms Posted August 4, 2005 Author Share Posted August 4, 2005 asta stiam.dar am sursa e stricata si vroiam sa stiu daca se poate face ceva doar cu traful. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest mister_rf Posted August 4, 2005 Share Posted August 4, 2005 ...asta stiam...Poate ca stii... dar este bine sa-ti reamintesc ca transformatorul dintr-o sursa in comutatie nu se poate folosi de sine statator... Adica acest transformator nu se poate cupla direct la reteaua de 220Vca...Il poti folosi fie sa repari o alta sursa, fie sa-ti faci o noua sursa in comutatie... 8) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Swat Cat Posted September 13, 2005 Share Posted September 13, 2005 13.8V @19A Alimentez statia de scurte, 100W out. Nu trebuie rebobinat ptr asta.Ciripzi si mie cum ai ridicat tensinea din sursa??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cirip Posted September 13, 2005 Share Posted September 13, 2005 Am modificat raportul rezistentelor din bucla de reactie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Swat Cat Posted September 14, 2005 Share Posted September 14, 2005 si curentul??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cirip Posted September 15, 2005 Share Posted September 15, 2005 Am schimbat dioda redresoare de pe 12V cu una mai tzapanoasa. Nu am incercat sa trag din ea la maxim pe perioada foarte indelungata, dar 1-2 minute CW la maxim (100W/50 ohmi, pe masuratelea), nu a patit nimic. SSB nu tine statia la maxim in permanenta, asa ca "las' ca merge si asa" :)Cirip Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest gala Posted October 31, 2005 Share Posted October 31, 2005 Afla puterea reala a sursei. Dupa aceea imparti la tensiunea care iti trebuie si aflii amperajul. Pentru un transformator dintr-o sursa din PC doar rebobinezi secundarul cu grija. Pentru a obtine 13.8V in sarcina bobinezi vreo 7-8 spire de sarma groasa odata intr-un sens si apoi in alt sens. Ai grija la legarea diodelor. Daca sarma e prea groasa incearca sa pui mai multe sarme de grosimi mai mici in paralel. O sarma groasa de 0.7mm suporta cam 8-10A la 35kHz. Mai gasesti prin ConexClub ceva despre asta, cred ca in 12/2003 daca nu ma insel. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.