Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tv Samsung model: CK-5339TB


Recommended Posts

Salut. Am un tv. Samsung model CK-5339TB si problema este urmatoarea: La pornirea din standby ecranul se lumineaza si tremura imaginea nu foarte rau dar este iritant pt. utilizator. Precizez, a mai fost umblat in el, a fost schimbata sursa de alimentare si o mica problema la baleaj. Am atasat si niste poze sa vedeti. Nu am facut masuratori pt. tensiuni dar daca este necesar o sa fac si voi posta aici. Voi ce parere aveti?

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 12
  • Created
  • Last Reply

Voi ce parere aveti?

Sncer?? Nu prea buna!!! Sursa a fost inlocuita cu o,,pocnitoare" chinezeasca care in timp datorita devalorizarii c-ului de 47uF din baza BU creste tensiunile debitate de sursa ,supravolteaza filamentul ,etc.In prima faza schimba condensatorii din KIT- ul montat in locul SMR precum si cei din secundarul sursei. Foloseste condensatori de buna calitate preferabil la 105 grade.
Link to comment
Share on other sites

Maine voi schimba condensatorii. Dar am facut niste masuratori cu multimetrul pe domeniul Curent Alternativ pe trafu de linii intre GND si valorile inscrise pe cablaj: si am asa: in loc de 16.5 am 24V, in loc de 24 am 34V, in loc de 46 am 9V, in loc de 185 am 36V, in loc de 125 am 273V. Probabil ca am aceste valori pentru ca acolo la trafo de linii sunt frecvente mari. Si am mai facut inca doua masuratori. Tensiunea de filament este 164V iar inca una la un condesator probabil de filtraj este de 124V. Am facut si poze.

Link to comment
Share on other sites

Trebuia sa faci mai intii ce ti s-a recomomandat - inlocuirea condensatorilor - si apoi verifici ca sursa sa scoata 125V Si o intrebare - ce aparat de masura ai sa masori la frecventa liniilor - pe pinii trafului ?

Link to comment
Share on other sites

Hai sa il luminam putin.Tensiunile pe traf de linii nu se masoara direct pe pini.Urmaresti pe cablaj unde ajung traseele de la pinii cu tensiuni inscriptionate.Vei ajunge la niste "diode" dupa ele masori tensiunea reala.Tensiunea de filament este in general de 24Vvv care nu inseamna in nici un caz 24Vcc.

Link to comment
Share on other sites

Aveti rabdare, nu gluma dl florinellll!Buna si formularea " niste "diode"". de care diode, o stii? Dl. cu pricina, din cate imi amintesc , a mai primit sfaturi ajutatoare si prietenesti de a posat la rubrica mai sus mentionata . Dar se vede ca nu a inteles mesajul.

Link to comment
Share on other sites

stiam ca acolo sunt frecvente mari pe care nu le poate masura multimetrul dar am zis sa incerc asa ca nu am incercat niciodata(si stiam ca masor degeaba). Oricum daca erau valorile care le-am precizat mai sus era clar ca tv-ul nu mai functiona cum trebuie sau chiar deloc. Chiar am spus ca nu pot masura tensiunile direct pe pinii trafului ca acolo sunt frecvente mari. Acum inlocuiesc condensatorii. Iar la tensiunea de filament am gresit... am vrut sa zic tensiunea care alimenteaza integratul TDA6103Q pentru RGB de pe placuta din spatele tubului. Mai asteptati putin pentru a vedea daca functioneaza cum trebuie.am schimbat condensatorii dar tot la fel face. Uneori tremura imaginea.

Link to comment
Share on other sites

Eu nu v-am facut "nesimtit" domnul naetv. De ce va simtiti in pielea altuia? Va cheama domnul Codrin? Numai comentarii josnice. Daca unul sare in fantana sar toti. E clar... Mersi de ajutor, chiar o sa raman dator. Chiar am crezut ca trecem peste problema asta si incercam sa continuam reparatia...

Poti sa faci 10 facultati tot bata iesi din ele.Daca esti anul 2 sau 3 la facultate asta nu inseamna ca o sa reusesti sa repari un televizor color .Bubuie Romania de dobitoci si prosti ( de la 22 la 60 de ani ) cu diplome luate pe bani ori care au facut facultatea doar ca sa aiba o hartie la mana.Du-te si ia un profesor universitar sa vedem stie sa repare televizoare ? V-a intrat in cap ca daca aveti cateva cunostinte despre electronica le faceti pe toate.Reparatia o continui singur fara ajutorul altora.Normal ca sar pentru ala care e meserias nu pentru unul care masoara tensiunea cu multimetrul pe pinii transformatorului de linii.
Link to comment
Share on other sites

Citat din regulamentul Elforum:

- Incercati sa AJUTATI colegii de forum daca puteti, daca nu abtineti-va. Lumea vine aici SI sa invete ceva. Daca un user primeste glume in loc de raspunsuri atunci cand intreaba ceva "simplu" cu siguranta ca nu va invata ceva...

- postati STRICT la subiectul thread-ului

- NU aduceti jigniri membrilor forumului (sub NICI O FORMA)

- Necunoasterea regulamentului forumului nu va absolva de incalcarea regulilor!!!

 

 

 

Nu mai postati offtopicuri!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines