Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

rs232 / 16f877 / max 232 probleme

Guest cosmin800

Recommended Posts

Guest cosmin800

imi merge rs232-ul doar pe baud rates <=38400, daca dau pe mai mare baga o gramada de murdarii, transmite asa spart ... deci merge pe 9600, 19200, si 38400, dar baga erori pe 57600, 115200 folosesc un 16f877.pic-ul e clockat la 20mhz cu crystal.codul relevant pentru rs232 este #use delay (clock=20000000)#USE RS232(BAUD=57600, XMIT=PIN_C6, RCV=PIN_C7, BITS=8, DISABLE_INTS)#fuses NOWDT, HS, NOBROWNOUT, NOLVPare careva vreo idee de ce nu merge ???

• Replies 4
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Craciun

1

• bobtech

1

Top Posters In This Topic

Guest sev7en

Daca te uiti la pag. 98 din foaia de catalog a microcontrollerului ai sa observi ca nu poti obtine erori minime pt UART folosind orice valoare a cristalului de cuart. Sunt acolo niste tabele care contin erorile UART-ului la diferite viteze de comunicatie in functie de valoarea cuartului microcontrolerului.

Guest Gicutzu

Poate fi si de la max232 (in cazul in care folosesti unul, nu ai mentionat explicit). Eu aveam unul pe care l-am alimentat invers din greseala si care apoi mergea pe 9600, dar la rate de transfer mai mari nu mai functiona. Nu stiu cum de functineaza "pe jumatate ars"; eu ma asteptam sa mearga sau nu, dar cu electronica asta este treaba complicata. Incearca alt max, pt probe...

I.C.-ul e OK te rog informeazate asupra standardului (specificatiile ITU pentru V.24) interfetei electrice care corespunde lui RS232 :|