Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Goldstar CKT 9742

Guest aalex_i

Recommended Posts

Guest aalex_i

Salutam si eu o problema cu un goldstar CKT 9742, si-a pierdut luminozitatea in partea stanga a tubului, pana aproape de jumatate de unde se vede ok. A mai intalnit cineva defectul asta?Mersi

• Replies 9
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• baza

2

• Tavi

1

• mihaim

1

Guest aalex_i

am incercat, am schimbat condensatorii de pe acolo, tot asa face acum am observat ca de unde incepe sa se vada ok (aproape de jumatate) se vede ca o perdea de dungi verticale inchise la culoare si mai are o problema cu culorile, se duc spre dreapta la luminozitate si contrast mai mare vro idee???

• 2 weeks later...
Guest Lucian75ro

Salut , defectul asta se cheama efect de perdea si este situat in blocul de deflexie orizontala....in jurul trafo linii. Schimba condensatorii din deflexie si ce mai pare suspect pe acolo....momentan nu am o schema dar daca gasesc o sa revin cu informatii.

Guest Lucian75ro

Aaaa scuze abia acum mai vad ceva la tine. Zici ca la lumina si contrast mare iti ies culorile din contur......imi pare rau asta este tubul cinescop...nu prea mai are ce sa dea din el, trebuie sa-l schimbi.....Sorry

Guest aalex_i

asa am zis si eu prima oara, tubul altceva ce sa fie! dar nu e asa am schimbat tubul si tot asa face, deci e ceva de pe placa any ideea?!!

verifica condensatorii de filtraj de pe alimentarea sincroprocesorului, driverului si finalului de linii.dupa care verifica cond. din serie cu bobina de deflexie pe linii( inclusiv electrolitici de1-2uF daca are ).pune oscil. si vezi daca semnalul pe cadre si pe linii e curat. ( poate fi si din cadre problema ).

• 2 weeks later...
Guest aalex_i

am rezolvat problema, m-am apucat de schimbat condensatori si a mers pana la urma se pare ca era un cond de 10uF pe langa cadre... mersi mult :bere: