Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

RADIO CD LG TCH-M550R


Recommended Posts

Buna ziua!Am acest radio-cd auto al unui prieten care se manifesta astfel:Pe radio se aude perfect in toate boxele autoturismului, merg setarile left-right si front-rear.La comutarea pe cd, indiferent de starea cd-ului, cat si de formatul melodiilor, partea dreapta a sunetului se aude foarte incet, cu balansul egal , L=R si F=R . Daca dau maxim R, se aude un sunet foarte slab si distorsionat. Daca dau maxim stanga, sunetul este perfect, calitativ si ca volum. Inteleg astfel ca preamplificarea pe canalul dreapta pe CD este arsa, nu?Nu stiu insa care este circuitul care face preamplificarea canalelor, si implicit unde sa caut defectul. De la modulul CD vine sunet separat pe canale, sau doar informatie binara? Am gasit schema:

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 8
  • Created
  • Last Reply

Cand e omul lenes si nu citeste...Am citit aseara despre procesorul de sunet PT2313L si am aflat ca are trei intrari de sunet, care in aparatul asta sunt folosite una pentru radio, una pentru cd si a treia pentru o magazie de cd. M-am uitat in schema si am aflat ca intrarea de la cd-player se face pe pinii 15 pentru canalul stanga si 11 pentru canalul dreapta. Urmeaza ca astazi sa decuplez pinul 11 al PT2313L de la semnal si sa vad daca sunetul este distorsionat si asa, poate aflu daca problema este de la acest integrat sau de la unitatea cd-playerului.Eu asta nu ma lamurisem, daca de la unitatea cd-playerului prin acea pamblica vine deja semnal analogic, sau vine digital, urmand ca acesta sa fie prelucrat de placa de baza, dar acum m-am lamurit. Multumesc!

Link to comment
Share on other sites

Salutare.Din schema reiese ca semnalul e convertit in analogic din placa cd ,IC501 pini 60 si 58.Cel mai simplu cu un osciloscop sa vizualizezi la iesire din ic ,dupa condensatori ,intrare in IC601.Altfel e mai greu de demonstrat dar nu imposibil....Inversat canalele la intrare in IC601(cu mare grija)!!

Link to comment
Share on other sites

Domnilor, va multumesc pentru sprijin.Azi l-am legat la sursa calculatorului si neavand osciloscop am folosit jack-ul de la sistemul 2.1 pe care il am pentru a observa calitatea semnlului de dreapta. Nu mica mi-a fost uimirea sa vad ca e totul ok, atat la intrarea pe pinul 11 al PT2313L, cat si la iesire, pe pinii 22 si 24. Conectat la boxele auto, merge ok. Deci, nu stiu ce a avut. am refacut totusi lipiturile pe traseul canalului drept, de la pinul 60 al CI 601 pana la pinul 11 al PT2313L. Am curatat si partea de contact a benzii care face legatura dintre cele doua placi.Ce a avut, nu am aflat. Sunt curios daca va mai aparea totusi defectul asta in timp.Multumesc inca o data !

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
  • 1 year later...

Detin de putin vreme acest tip de casetofon auto, a venit odata cu masina. CD-urile se aud perfect, dar radio-ul se aude distorsionat pe frecventele joase. De de exemplu daca ascult stirile europa Fm, sau vre-o melodie fara prea multe joase totul e ok, dar cum difuzeaza ceva cu bass, se aude exact ca atunci cand dai la maxim un amplificator si intra in saturatie, numai ca asta se intampla indiferent de volum. Aceeasi problema si la alte posturi radio. Are cineva vre-o idee de unde as putea sa incep? La ce ar trebui sa ma uit mai intai? Multumesc.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines