Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

MikroC - exemplu

Sica001

Recommended Posts

Ma ajutati si pe mine, va rog, cu un exemplu de program (simplu) in mikroC (sau C ) care sa exemplifice utilizarea unei intreruperi. Mcu-ul pe care ma chinui sa il programez e 12f675 si as vrea ca pinul la care sa se generexe intreruperea sa fie pinul 3 (GPIO3). Merci mult.Sica

• Replies 2
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Sica001

3

Top Posters In This Topic

De trei zile ma chinui sa inteleg cum se programeaza intreruperile in mikroC. Imi vine sa :sparge: . Poate ma ajuta cineva si imi spune unde gresesc. Codul este : void intrerrupt(void) {GPIO.B0 =1;INTCON = 0xD8;}void main() {OSCCAL = 0x80;ANSEL = 0x00;CMCON =0x07;GPIO = 0x00;TRISIO = 0x18;INTCON = 0xD8;IOC = 0x18;WPU = 0x10;OPTION_REG = 0x00;do{GPIO.B1 = 1 ;}while(1) ;}Microcontrolerul programat este PIC 12F675. La rulare in simulator, cand actionez GPIO3 sau GPIO4, GIE se face 0 si GPIF 1, pana aici totul normal dar mai departe nu face nimic din codul din intrerupere (pentru semnalizare am pus GPIO0=1 dar am incercat si alte instructiuni). Daca are cineva vre-o idee va rog ajutati-ma. Pentru moderatori : stiu ca nu e frumos sa imi raspund la mesaje singur dar nu gasesc butonul de Edit(la primul post... la la doilea este langa "Citeaza").Sica

In sfarsit am reusit. Dupa ce am schimbat compilatorul de la mikroC la HI-Tech si apoi la boostC am gasit eroare :

declaratia de intrerupere este void interrupt(void) in loc de void intrerrupt(void) cu am scris eu. Oricum ..poate intereseaza pe cineva.