Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

nivelul de ieşire...

MifTy

Recommended Posts

... din plăcile de sunet integrate.mai clar, de când cu moda (la greu) a lui ac97 integrat, amplificatoarele finale de putere au început să dispară, inclusiv pe plăcile de sunet pe pci...în plus, am senzaţia că etajul de ieşire e amplificat, dar în tensiune, (uneori în curent), ceea ce te face să pui volumul din mixerul din windows/linux la minimum, dacă vrei să reglezi normal volumul din amplificatorul extern...întrebarea este: a măsurat cineva nivelul de ieşire tipic pentru o placă de sunet integrată, sau vre-un creative/genius/ce-o fi, de modă nouă???pentru că am de gând să fac un "nou" amplificator de putere, cu intrare printr-un compresor de dinamică, lucru care să-mi permită, sper, conectarea la orice sursă de sunet, inclusiv mp3 player, fără să turbez că am fix o zecime de grad utilă din toată cursa potenţiometrului de volum!!! :sparge:

• Replies 5
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• MifTy

2

• miron1947

2

• Stefan

1

• Den

1

Top Posters In This Topic

printr-un compresor de dinamică

La un compresor de dinamica, apare efectul de "pompaj"(creste amplificarea in absenta semanalului) , opinia mea este sa optati pentru un limitator dinamic, sau un atenuator rezistiv in trepte.

compresoarele de dinamica parca se folosesc la microfoane, sa nu ai "efectul de salt al vocii", indiferent de tonalitate nivelul sa fie acelasi.

nu numai din comoditate (si impedanta) se folosesc intrari diferite TAPE,Tuner,,MAG,,Pick-up,DVD,cd ....

limitatorul nu stiu daca mentine un nivel constant, poate un compreso-limitator e mai util :rade:, dar si asta tot pentru microfoane (voce) se foloseste, mai ales in transmisiile radio.

sper sa nu iti iasa un amplificator struto-camila daca introduci astfel de etaje, zic eu, nerecomandate pentru un amplificator.

Acelasi lucru ma framanta si pe mine.Compresorul nu prea e bun,aplatizeaza dinamica.Zic si eu..un fel de reglaj automat al amplificarii,dar cred ca tot acelasi lucru face pana la urma ca si compresorul.Caut si eu dispozitivul minune in care sa bagi semnal si sa scoata pe la 100mv fara sa umble la dinamica.

Pana una alta..ceva interesant este oferit tot de Rod Elliott,aici:

http://sound.westhost.com/project67.htm

Cred ca ar merita o incercare.