Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Monitor ibm


Recommended Posts

  • Replies 14
  • Created
  • Last Reply

da ,poti sa sa incerci.pe trafo linii sunt 2 reglaje cel de sus este focus,cel jos este pt lumina.dar e posibil sa gasesti 2 pot pt focalizare,unul pt extremitatea ecranului si celalalt pt imaginea la interior.daca nu se focalizeaza posibil tub defect.bafta si HRISTOS A INVIAT.

Link to comment
Share on other sites

Daca e de 21" cu tub Trinitron va avea 2 potentiometri de focus fara reglaj G2 care este controlat de procesor. Focalizarea daca nu se regleaza perfect decat in centru ai nevoie sa umbli in "meniu service". Iti trebuie un cablu serial -> TTL si softul WinDAS.

Link to comment
Share on other sites

e gata tubul,daca nu iese din focus

Monitoarele astea sunt un pic mai speciale. Daca nu iese cristal din focus'ul de pe trafo linii... trebuie sa umbli in EEPROM. Tubul e ok in general.

L-am desfacut si am reglat focalizarea si se vede superb

Ma bucur ca ai reusit sa'l rezolvi, si tie Paste fericit.
Link to comment
Share on other sites

Daca nu iese cristal din focus'ul de pe trafo linii...

Care e ,totusi,cristalul de focus?Ca eu nu am gasit nici sch de stabilizator pt Compaq CM870...daca sti pe unde e,da link-ul aici.
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Salut.am o problema cu acest monitor.azi cand am pornit pc-ul a iesit fum din monitor si dupa ce l-am desfacut am observat ca era ars la strapul de la conectorul bobinei de deflexie pe firul de la deflexia orizontala.am refacut strapul si dupa ce l-am pornit am observat ca imaginea e desincronizata.am masurat impedanta bobinelor de deflexie si pe vertical am 9.1 ohmi iar pe orizontal am 1, 1 ohmi.e defecta oare bobina de deflexie?multumesc anticipatCand pornesc monitorul incearca sa isi revina timp de 2 secunde.va rog tare mult dati-mi un sfat.Am masurat si tensiunea bobinelor cand functioneaza,pe orizontal am 20v iar pe vertical am 0vAm uitat sa precizez ca cand opresc monitorul ramane un punct alb extrem de luminos pe centrul ecranului...am gasit si tranzistorul d2012 defect.nu conduce in nici un fel.cu ce l-as putea inlocui?

Link to comment
Share on other sites

Am reusit cat de cat sa il mai stabilizez,acum imi apare imaginea dublata si se invarte,va rog sfatuiti-ma ce sa mai fac.Bobina de deflexie se cam incalzeste dupa 10 min de functionare.are in jur de 50 d grade.atasez o imagineVa spun si integratele.Sursa e cu 3842b,sincro e c1883ct,baleiaj vertical e tda8172,procesor lsc435140p cm1754 ,memorie 24c04a si ka324 nu stiu ce e.Luminozitatea si dimensiunea pe orizontala nu se modifica deloc de la butoaneAre cineva schema acestui monitor?

Link to comment
Share on other sites

Am reusit sa il aduc la normal.Acum are doar imaginea marita pe orizontala,iar de la butoane nu se regleaza,cum as putea sa o micsorez?daca i pun o bobina de la un tv alb negru in serie pe deflexia orizontala se poate sa se mai micsoreze imaginea?

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Salutare,am o noua problema cu acest monitor,cand il pornesc dimineata,are imaginea foarte intunecata,in decurs de 10 minute se lumineaza pana devine normala,dupa aceea chiar daca il opresc si il pornesc e normala luminozitatea.Imi poate da cineva o idee ce e de vina?Sa fie condensatorul de filtraj de pe tensiunea de alimentare finali video?

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines