Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Probleme E-W la Grundig CUC1860

mkreszan

Recommended Posts

Am un Grundig veteran M70-100IDTV cu sasiu CUC1860. Pana acum l-am considerat un TV impecabil, dar a aparut o problema la E-W destul de pronuntata. Am verificat zennerul, filtrajul, ba am schimbat si integratul si nimic. Are cineva idee despre problema asta? :?:

• Replies 10
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• mkreszan

7

• Tavi

4

verifica diodele din modulator , alimentarile , sa nu ai scurt undeva pe semnal , si verifica in service ( cod 8500 ) daca are efect est-vestul hai ca-i simplu , daca era imaginea mica era intrerupere, daca e mare e scurt

am efect E-W din meniu, te rog sa-mi spui care sunt diodele alea din modulator. Si inca o remarca, cand apare luminozitate mai mare imaginea se mareste si mai mult. (Sunt plecat o saptamana, reluam discutia cand revin, Multumesc)

chestia aia cu luminozitatea e de la triplorce sunt diodele din modulator e/w ? hmm , cele din colectorul tranzistorului de linii , le gasesti tu , e prima data cand auzi de asa ceva ?

inca o problema ce a aparut: apar 1-2 benzi de aproximativ 10 cm orizontale unde imaginea este zimtata, efectul se accentueaza daca maresc luminozitatea