Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sony XS-F1710

raizenkohakus

Recommended Posts

SpecificationsSpeaker Dual cone typeWoofer 16.5 cm, polypropylenecone typeMaximum input power 140 WRated input power 35 WImpedance 4 ohmsSensitivity 90 dB/W/mFrequency response 35 – 22,000 HzMass Approx. 625 g per speakerFiind incepator in realizarea incintelor acustice, m-am gandit sa cer parerea celor care se pricep.as dori sa realizez o incinta acustica pentru difuzorul de mai sus, momentan il am conectat la un amplificator de boxe normale 2.0 Trust, nu cred ca are mai mult de 2x10W amplificarea dar nu am cum sa cumpar altul, apoi circuit de filtrare ... nu am. am pus doar 1 C de 199 uF.revenind: ce schema pentru incinta imi recomandati, ce tweeter?

• Replies 9
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• raizenkohakus

5

• ahegyes

2

• Th3_uN1Qu3

1

• mariobe

1

Popular Days

Top Posters In This Topic

Cum adica ai pus un condensator de 199uF :nebunrau: ????? In paralel ??? in serie ???Cu ce vrei sa te ajutam ca nu inteleg....? Incinte, cutii ai facut deja pentru difuzoare? Legat de tw, cred ca la difuzorul asta ar merge orice tw gasesti asa mai ieftin. Nu prea are rost sa cheltui mult pe tw.

Cum adica ai pus un condensator de 199uF :nebunrau: ????? In paralel ??? in serie ???Cu ce vrei sa te ajutam ca nu inteleg....? Incinte, cutii ai facut deja pentru difuzoare? Legat de tw, cred ca la difuzorul asta ar merge orice tw gasesti asa mai ieftin. Nu prea are rost sa cheltui mult pe tw.

100 uF am vrut sa spun, in serie :jytuiyu dar l-am pus la un difuzor mic care am presupus ca poate lua locul tweeter-ului.vroiam in primul rand sa ma asigur ca merge orice tweeter , apoi nu stiu cum ar trebui sa fac incinta acustica, un model cu bass reflex. si apoi cu filtru..daca trebuie sau nu.

Filtru trebuie.

Incinta care se potriveste cel mai bine la diful tau sa calculeaza/simuleaza cu ajutorul parametrilor TS ai difuzorului. Daca nu ai parametrii TS, ei trebuie masurati. Cum se masoara acesti parametrii ??? asta e o alta poveste.

Proiectarea/simularea unui filtru adecvat se face cam asa:

http://www.diy-audio.ro/index.php?optio ... &Itemid=31

dar, daca ai fi citit cateva subiecte pe aici pe forum cu siguranta te-ai fi impiedicat de acest link precum si de raspunsurile pe care tocmai le-ai primit. Dar, na, e mai comod sa intrebi si sa primesti totul mura in gura.

Oricum, dupa cum ai obs. realizarea unei incinte acustice nu e chiar asa de simpla precum pare, iar daca intrebi asa vag pe un forum nu te va ajuta cu nimic. Bafta....

nu am cum sa masor acesti parametri si nici materiale pentru un asa filtru. O incinta bass-reflex mi-ar fi de ajuns pentru ca nu am mari pretentii de la o boxa de calculator, vroiam doar ca bass-ul sa se simta, si asta nu se intampla decat daca dau egalizatorul pe bass, si atunci am aproape numai bass. ma gandeam la ceva simplu gen

Posted Image

Posted Image

DECI:pt a face o boxa(incinta) ca la carte ,adica sa scoti ce-i mai bun din ea intr-un mod naturaltrebuie sa ai parametri difuzorului( nu ii ai) fara ei nu poti crea o incinta decat la plesneala adica va iesi o varza,daca stii pe cineva care sa-i masoare poate va iesi ceva de boxa aiacu alte cuvinte mai citeste pe aici sa intelegi ce inseamna o boxa adevaratasa spunem totusi ca ai masurat parametrii aia,e posibil sa i-ti dai seama ca difuzorul al caror parametri deja ii stii sa nu fi fost construi pt a reda fregvente joase(bas) ,DECI : nu ai facut nimicde aia ma repet ,inainte sa postezi ceva aici e mai bine sa citesti ce scriu baietii astia pe aicifie ele si prostii,tragi tu linie si i-ti vei da seama ce e corect si ce nu e

bine atunci, daca nu am cum sa fac rost de parametri TS, atunci niste sfaturi in privinta unui filtru de bass? am folosit o bobina de 33mH (inseriata pe + IN)si 2 condensatoare electrolitice legate intre ele ( - la -) unul de 2200uF/16V si unul de 1000uF/25V (paralel) si mari diferente nu observ. imi trebuie cumva o bobina gen cele din filtrul pasiv si condensatoare de alte capacitati?

nu vede nimeni ca ala e difuzor auto?pune-i omule un condensator inseriat cu inalta, calculat dupa formula: C=160x10^3/ft x zt si nu te mai obosi cu discutii inutile... efortul de a construi un filtru elaborat la acest difuzor e absolut inutil... fa-i o cutie open baffle, adica fara spate si da-i in sacaz de parametri, ca nu-i gasesti si in nici un caz nu merita sa-i calculezi, repet, la acest difuzor...

multumesc frumos pentru sfat, mi se parea ciudat sa calculez parametri cand difuzorul era auto, dar greseala mea ca nu am specificat. am incercat cu condensator pe inalta, dar nu obtin efectul dorit, adica bass, nu scoate deloc

Ca sa scoata bass iti trebuie incinta buna. Ca sa faci incinta buna ai nevoie de parametrii T/S... Daca fabricantul nu iti da parametrii T/S trebuie sa'i masori. Daca ti'e lene sa'i masori cel mai bine pui difuzorul in masina.E destul de clar explicat? :limb: