Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Defect LG MC-64A

Guest alinutz85

Recommended Posts

Guest alinutz85

Buna sunt mai nou in bransa .. repar TV doar de 3 ani. Am un LG MC-64A cu un defect nemaiantalit de mine pana acum. Dupa ce am schimbat finalul de linii care a fost dus (sc 5250 cred) cu s2055 si bineanteles C-uri din sursa si de prin linii intra in Standby la luminozitate mare.Precizez ca Ug2 este normal si chiar daca este scazut la imagini cu mult alb ... tot intra in standby cu un zgomot ciudat in trafo. Am incercat sa il pacalesc si am marit putin C 421 in loc de 8,6nF am pus de 15 Nf ... asa nu mai intra in standby dar imi intuneca imaginea si o deformeaza(E-W) putin.Va multumesc anticipat pt ajutor ...Am atasat parti din schema si am marcat cu puncte rosii ce C-uri am schimbat pana in acest moment.

• Replies 11
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• palcu ion

3

• GYON

3

• tv1

1

• naebv

1

Top Posters In This Topic

Verifica circuitul X-RAY PROTECTOR .Verifica(inlocuieste)Q8001 si D8003. Posibil si traf linii (la lumina mare creste consumul). Mai verifica si cum se comporta U1 cind cresti lumina! Scade sau ramine constanta???

Guest alinutz85

Ati spus bine domnu GYON alimentarea scade ... oricum este 187 zic eu cam mica masurata direct pe filtraj... si inainte sa intre in Stby scade fff mult ... oricum am luat masuri de precautie alimentez TV inseriat prin 2 becuri 75W in paralel :) (150W sunt sufucienti cat sa nu imi arunce siguranta sau sa ia naibii foc :)) Deci sa schimb filtraju ... nu pare bombat dar are vechime

Ati spus bine domnu GYON alimentarea scade ... oricum este 187 zic eu cam mica masurata direct pe filtraj... si inainte sa intre in Stby scade fff mult ... oricum am luat masuri de precautie alimentez TV inseriat prin 2 becuri 75W in paralel :) (150W sunt sufucienti cat sa nu imi arunce siguranta sau sa ia naibii foc :)) Deci sa schimb filtraju ... nu pare bombat dar are vechime

ALIMENTEAZA-L DIRECT FARA BECURI!!!!! :speriat
Guest alinutz85

Merci dnu GYON a-ti avut dreptate :)) prostia mea ... la astea mici nu am avut probleme tot asa am lucrat... Bine macar ca are acu aproape toti condensatorii noi :))

Depanare cu becuri pe intrare,la altii cu nicheline de resou,intr-un nr. al revistei Depanatorul citeam cum ca cineva legase un fier de calcat la televizor...... :101 ''am marit putin C 421 in loc de 8,6nF am pus de 15 Nf ''.N-o sa mearga in vecii vecilor cu inventia asta.

Guest alinutz85

acum merge perfect ... culori foarte bune ... luminozitate. Chestia cu becurile nu o sa o mai folosesc :d:) da adevarat nu am brevet ... practic electronica in timpul liber de cand eram mic. De meserie sunt dascal ...