Guest alinutz85 Posted April 1, 2010 Share Posted April 1, 2010 Buna sunt mai nou in bransa .. repar TV doar de 3 ani. Am un LG MC-64A cu un defect nemaiantalit de mine pana acum. Dupa ce am schimbat finalul de linii care a fost dus (sc 5250 cred) cu s2055 si bineanteles C-uri din sursa si de prin linii intra in Standby la luminozitate mare.Precizez ca Ug2 este normal si chiar daca este scazut la imagini cu mult alb ... tot intra in standby cu un zgomot ciudat in trafo. Am incercat sa il pacalesc si am marit putin C 421 in loc de 8,6nF am pus de 15 Nf ... asa nu mai intra in standby dar imi intuneca imaginea si o deformeaza(E-W) putin.Va multumesc anticipat pt ajutor ...Am atasat parti din schema si am marcat cu puncte rosii ce C-uri am schimbat pana in acest moment. Link to comment
naebv Posted April 1, 2010 Share Posted April 1, 2010 Verificati pe bara ABNORMAL tensiunea, C311, Q302 si in special etajul X-RAY PROTECTOR. Link to comment
GYON Posted April 1, 2010 Share Posted April 1, 2010 Verifica circuitul X-RAY PROTECTOR .Verifica(inlocuieste)Q8001 si D8003. Posibil si traf linii (la lumina mare creste consumul). Mai verifica si cum se comporta U1 cind cresti lumina! Scade sau ramine constanta??? Link to comment
Guest alinutz85 Posted April 1, 2010 Share Posted April 1, 2010 Ati spus bine domnu GYON alimentarea scade ... oricum este 187 zic eu cam mica masurata direct pe filtraj... si inainte sa intre in Stby scade fff mult ... oricum am luat masuri de precautie alimentez TV inseriat prin 2 becuri 75W in paralel (150W sunt sufucienti cat sa nu imi arunce siguranta sau sa ia naibii foc ) Deci sa schimb filtraju ... nu pare bombat dar are vechime Link to comment
GYON Posted April 1, 2010 Share Posted April 1, 2010 Ati spus bine domnu GYON alimentarea scade ... oricum este 187 zic eu cam mica masurata direct pe filtraj... si inainte sa intre in Stby scade fff mult ... oricum am luat masuri de precautie alimentez TV inseriat prin 2 becuri 75W in paralel (150W sunt sufucienti cat sa nu imi arunce siguranta sau sa ia naibii foc ) Deci sa schimb filtraju ... nu pare bombat dar are vechime ALIMENTEAZA-L DIRECT FARA BECURI!!!!! Link to comment
Guest alinutz85 Posted April 1, 2010 Share Posted April 1, 2010 Merci dnu GYON a-ti avut dreptate ) prostia mea ... la astea mici nu am avut probleme tot asa am lucrat... Bine macar ca are acu aproape toti condensatorii noi ) Link to comment
GYON Posted April 1, 2010 Share Posted April 1, 2010 I=U/R i-ti spune ceva????Un muzicant adevarat cinta dupa NOTE nu dupa URECHE!!!!! Link to comment
palcu ion Posted April 1, 2010 Share Posted April 1, 2010 in trei ani nu se pot invata toate! Link to comment
tv1 Posted April 1, 2010 Share Posted April 1, 2010 Depanare cu becuri pe intrare,la altii cu nicheline de resou,intr-un nr. al revistei Depanatorul citeam cum ca cineva legase un fier de calcat la televizor...... ''am marit putin C 421 in loc de 8,6nF am pus de 15 Nf ''.N-o sa mearga in vecii vecilor cu inventia asta. Link to comment
Guest alinutz85 Posted April 2, 2010 Share Posted April 2, 2010 acum merge perfect ... culori foarte bune ... luminozitate. Chestia cu becurile nu o sa o mai folosesc :) da adevarat nu am brevet ... practic electronica in timpul liber de cand eram mic. De meserie sunt dascal ... Link to comment
palcu ion Posted April 9, 2010 Share Posted April 9, 2010 bravo,macar esti cinstit si sincer! Link to comment
Recommended Posts