buzea Posted April 1, 2010 Share Posted April 1, 2010 buna ziua tuturor eu sunt la inceput si am cam asa -statie de lipit http://buy.mikado.ro/images/Letcon%20Well-2.jpg -o mini freza http://www.gsmtuning.neostrada.pl/einhellbsg135s.jpg - circa 1000 rezistente de diferite marimi+1000 de leduri afisaje si tot felu ......... - 1 kg de patina simplu si dublu placat - o sursa reglabila cu lm338.....care e in faza de proiect restul trebuie sa mai strang Ps spuneti-mi ce sa imi mai cumpar\fac ca sa se poata numi atelier Link to comment
sorinpavel Posted April 1, 2010 Share Posted April 1, 2010 Pai ceva esential. Un instrument de masura Link to comment
buzea Posted April 2, 2010 Author Share Posted April 2, 2010 Pai ceva esential. Un instrument de masuraam uitat sa specific am si un multimetru....mai ieftin da ....masoara V,ohm,A,diode,tranzistorihttp://buy.mikado.ro/images/Multimetru%20digital%20UNI-T%20UT30B-1.jpgsi mai am un aparat de masura ptr retele de joasa tensiune pana la 600vsi intentionez sa imi mai cumpar un multimetru DT9208A dar astept sa vina in stoc Link to comment
7apte Posted March 3, 2011 Share Posted March 3, 2011 Truse. Menghina, clesti , patenti, pensete etc. http://www.google.ro/images?hl=ro&q=tru ... 35&bih=554 Link to comment
mihaighe Posted March 3, 2011 Share Posted March 3, 2011 Truse. Menghina, clesti , patenti, pensete etc.http://www.google.ro/images?hl=ro&q=tru ... 35&bih=554Ce ai vrut sa spui cu asta ,omul ne prezinta atelieru lui si vii tu si ne trimiti pe net si toate astea dupa aproape un an de la ultima postare. Link to comment
buzea Posted March 5, 2011 Author Share Posted March 5, 2011 imi pare rau ca nu am mai postat dar atelierul meu sia modificat de cateva ori locul din balcon in camera din camera in debara din debara in garaj din garaj intrun dulap .si acum urmeaza sa il mai mut odata asa e cand ai parinti.........si nu ai loc sa te desfasori te muti unde este cel mai conenabilvine iarna e frig te muti in casa e vara in garaj.......pana imi gasesc locul meu unde va ramene ptr todeuna atelierul meu nu voi mai posta ptr ca nu are rost .. Link to comment
blazeu Posted April 27, 2011 Share Posted April 27, 2011 Poti inlocui "parinti" cu "sotie + copii" si ajungi tot pe acolo...Fiind vorba de "mecanic", eu as enumera: *banc (chestia aia ca o masa cu dulap dedesubt, si solida sa poti pune menghina pe ea si sa mai dai si cu ciocanul in cate o bucata de fier...); *menghina (cat de mare va permiteti; daca-i in buna stare, puteti prinde si chestii mai mici, chiar daca-i mare; invers nu se prea poate...);*polizor (idem ca la menghina);*masina de gaurit (probabil veti incepe cu o scula de mana; va recomand sa nu dati banii pe o masina fara o marca de care sa fi auzit - incepeti de la First, sau Einhell - insa va sfatuiesc sa nu va aruncati la o masina sub 200 ron, insa exista si variante mai bune (pentru lucrari "grele", am la rotopercutoarea Bosch mandrina interschimbabila cu cea SDS - desigur, vorbesc de gauri in otel, FARA percutie); pentru atelier o masina stationara (cu masa) ar fi ideala, avand o precizie incomparabila (si adesea putand primi si o mandrina mai mare), insa asemenea scula e cam scumpa pentru un amator!*un "polizor unghiular" (cunoscut si cu denumirea de "flex"); ca amator, unul de 115 e foarte bun; puteti merge si pe 125; eu am avut ocazia sa pun mana pe un Bosch de 180, insa asemenea scula se preteaza doar la lucrari grele (taia sina de CF ca lemnul cu fierastrau cu lant!); altfel e dificil de manuit, fiind greu;* aparat de sudura; aici exista o varietate mai mare: puteti cumpara atat transformatoare "clasice" (pe tole), cat si electronice (nu am studiat prea mult aceasta solutie, insa la sudurile mai "tehnice" (incepand cu superbaz-ul pentru oteluri, fonta, inox, s.a.) care cer curent continuu cred ca e mai accesibil pentru aceste aparate. Pe de alta parte, transformatoarele clasice sunt mai robuste (si deloc de neglijat pot fi construite si artizanal; chiar daca nu va fi la fel de ieftin ca cele fabricate in China, il puteti face MUULT mai rezistent!!!)(eu am mers pe solutia asta); cu un minim de atentie, posibil sa reziste decenii, chestie la care sa nu va asteptati de la un convertizor electronic! Si nu e vorba numai de aparate de marca "obscura": condensatorii electrolitici, chiar si de foarte buna calitate, au o durata de viata limitata, mai ales in regimul de impulsuri la care lucreaza in asemenea aparate!!*nu in ultimul rand, "scule de mana": chei fixe si tubulare-inelare (acestea pentru forta, merita doar peste 13); surubelnite, sau mai bine o trusa de biti (sunt 101 formate de capete de surub!); clesti "patent", "spit" drept si curbat, sfic pentru taiat...Si va mai ganditi voi si la altele!Spor! Link to comment
helyon Posted May 8, 2011 Share Posted May 8, 2011 ...hop-si-eu! salut, am si eu o parere.... nu prea cred ca se va putea face vreodata cu un traf clasic de sudura ce se poate face cu un invertor ... asta doar daca iti propui sa construiesti mai mult decat porti si garduri de fier-beton si teava... iar problema fiabilitatii invertoarelor exista dar de multe ori e falsa.... multi utilizatori de invertoare nu inteleg faptul ca atunci cand lucrezi cu un invertor mediul de lucru trebuie sa fie mai ... "ca la farmacie", daca un traf de sudura "merge" linistit ani de zile cu straturi de pilitura, tzunder etc. depuse pe el (nici la apa nu se "supara" din prima ...), un invertor uzual (vorbesc de astea "pentru toata lumea" nu de "schpitz-klasse", cu aerisire filtrata si electronica in compartiment separat de radiatoare...) va fi mai mult decat stressat, si orice depunere de reziduuri conductoare sau partial conductoare in anumite arii sensibile il fac pasibil de "crapelnitza" si aproape inutilizabil - ati vazut voi pe cineva care repara cu succes si cu preturi acceptabile invertoare de 5-8 milioane??! - ca eu nu! Am spus asta nu pentru ca nu as fi de acord cu regimul "draconic" in care lucreaza condensatoarele si chiar semiconductorii intr-un invertor, dar de multe ori asta e o cauza secundara a distrugerii acestora! no offence! Link to comment
blazeu Posted May 16, 2011 Share Posted May 16, 2011 Mi se pare mie ca nu am sustinut deloc faptul ca sudez cu trafo chestii gen inox, fonta sau chiar otel (superbaz-ul cere cc)Aparatul de sudura electronic, fiind scump se intalneste mai ales pe la firme, unde, paradoxal nu e ingrijit de lucratorul, adesea f***t de patron, si repede si cu bani putini.In regim de amator am grija de aparate si chiar si traful are 4-5 metri de cabluri pana la clesti si nu sta NICIODATA sub sudura (sa cada stropi sau altceva pe el, chiar daca nu e chiar asa de sensibil ca unul electronic). Privitor la afirmatiile mele: in ofertele de scule apar si unele (inclusiv cu componente electronice) cu preturi la sfert fata de cele "de marca"; chiar daca adesea se plateste marca (brand-ul si reclama), sculele ieftine sunt adesea prea "economic" realizate si se "termina" suparator de repede! Inclusiv cele electronice! Iar aici, chinezii i-au "taiat" pe toti!Cand vorbesc de defectarea condensatorilor electrolitici o fac prin experienta proprie (informatiile din cursul de Fiabilitate s-au confirmat in practica!)E greu de gasit compromisul optim intre calitatea sculei si solicitarea la care va fi supusa; prima regula ar fi sa nu va apropiati de cea mai ieftina scula. Nici cea mai scumpa nu e de dorit, deoarece foarte probabil veti plati prea mult pentru o scula capabila sa reziste la solicitari grele pe care nu le veti intalni niciodata. O alta regula "de aur" pentru satisfactia maxima in utilizarea sculelor: nu va grabiti, luati-o usor. Se poate taia sau gauri si cu viteza mai mica; scula se strica de multe ori doar odata (reparatia adesea e prea scumpa ca sa merite!)Spor la lucru! Link to comment
en Posted June 6, 2011 Share Posted June 6, 2011 imi pare rau ca nu am mai postat dar atelierul meu sia modificat de cateva ori locul din balcon in camera din camera in debara din debara in garaj din garaj intrun dulap .si acum urmeaza sa il mai mut odata asa e cand ai parinti.........si nu ai loc sa te desfasori te muti unde este cel mai conenabilvine iarna e frig te muti in casa e vara in garaj.......pana imi gasesc locul meu unde va ramene ptr todeuna atelierul meu nu voi mai posta ptr ca nu are rost .. Bucura-te ca mai ai inca parinti. Sa vezi ce "vesel" o sa fii cand n-o sa-i mai ai. Atunci cand o sa ai mult spatiu si n-o sa te mai impiedici de ei, o sa devii trist, din ce in ce mai trist si nu o sa-ti poti da seama ce-ti lipseste. :cry: Link to comment
Recommended Posts