Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

M-ar interesa parerile dvs. despre programatorul AVRPROG-T


Guest cornelia_martinas

Recommended Posts

Guest cornelia_martinas

Buna ziua

Sunt incepatoare in ceea ce priveste microcontrolerele si programarea lor, asa ca voi cere scuze anticipat daca ofensez pe cineva. Am cumparat de la ADELAIDA Craiova o placa de dezvoltare EvB4.3 echipata cu un microcontroler ATmega 16 - placa pe care urmeaza sa o utilizam (eu si colega mea) pt. invatat; in ceea ce priveste programatorul, inca nu l-am cumparat, insa ne-am oprit la AVRPROG-T (vandut in Romania tot de ADELAIDA, pagina de catalog este:

http://www.adelaida.ro/product_info.php ... s_id=10373 ); am ales acest programator deoarece este pe USB, este destul de ieftin si este fabricat de aceeasi firma care face si placa de dezvoltare EvB4.3; ca si mediu de programare, vom utiliza CodeVisionAVR 1.24.4, BASCOM si, poate, mai incolo, AVR Studio4. Rugamintea pe care o adresez aici este ca, daca cineva a lucrat cu programatorul mai sus amintit, sa-mi spuna si mie parerea despre el; cat de bine functioneaza acest programator cu mediile de programare pomenite mai sus (in special cu CodeVisionAVR si BASCOM)?

Multumesc anticipat,

Cornelia M.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 5
  • Created
  • Last Reply

Nici o sansa deocamdata la datul cu parerea despre programatorul mentionat deoarece marea majoritate dintre noi ne construim programatoarele , proiectele si nu cumparam gata facute .Dar in documentatia care insoteste produsul nu e specificat cu ce merge si toate celelalte ?Nu au Adelaida suport tehnic ?

Link to comment
Share on other sites

Pentru ca domnisoara initiatoare a acestui thread m-a tras de maneca cum ca sunt cam "bucurestean " (ma intreb ce o fi asta ?!?) am sa revin cu un raspuns .

Acel tip de interfata se numeste "avr dopper" .

Este o interfata ok si intre timp a fost imbunatatita , vezi aici informatiile :

http://www.obdev.at/products/vusb/avrdoper.html

Initial aceasta interfata nu era suportata decat de avr dude si nu prea mergea cu altceva , din aceasta cauza au aparut upgrade la aceasta interfata .

Un google dupa "avr dopper " ar da si mai multe info in cazul in care se doreste .

Variantele moderne merg cu orice fiind vazute ca STK500 / usb / chiar HV programmer adica o interfata de programare mai noua de la Atmel .

Nu stim ce firmware are domnisoara pe interfata cumparata dar daca are o varianta de firmware mai noua , ii garantez ca merge cu orice tip de mediu de dezvoltare AVR Atmel inclusiv cele mentionate mai sus in thread .

Mai multe nu pot sa spun deocamdata .

Pe de alta parte daca face un test (si ii recomand sa incerce cu toate mediile de dezvoltare cu interfata actuala inainte de upgrade ) sa ne spuna si noua rezultatele pentru a o ajuta mai departe .

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines