Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tracker GPS cu un modul Telit GM862-GPS

Guest mboncalo

Recommended Posts

Guest mboncalo

Salutare.

Mi-am ales ca tema de proiect pentru licenta sa fac un tracker GPS folosind modulul Telit GM862-GPS . Pe scurt stie comenzi AT, GPRS, are un slot pentru card SIM, interpretor Python, FTP si TCP/IP Embedded.

Mai multe detalii la http://www.telit.com/en/products/gsm-gp ... c=show&p=7

Deschid acest topic pentru ca nu stiu exact cum sa incep, cum sa fac placa de dezvoltare, avand in vedere ca nu sunt asa de bun in electronica, ce microcontroller sa folosesc, cum il pun, protectii, legaturi, circuite..etc.

Tin sa amintesc ca nu doresc sa-mi fac proiectul pe forum, am nevoie doar de niste sfaturi..

• 2 weeks later...
  • Replies 1
  • Created
  • Last Reply
Guest melcu_codobelcu

hm.. m-a interesat si pe mine modulul ala intr-o perioada. Mai ales daca zici ca nu prea te descurci in ale electronicii ti-as recomanda cu toata caldura sa investesti intr-o placa gata facuta pentru el, pentru a nu avea consecinte neplacute (financiar, olfactiv..). Sunt unele pe sparkfun dar cam costisitoare. Ceva mai multa flexibilitate iti ofera un breakout board (iti face accesibile toate liniile conectorului ala minuscul cat sa poti sa te legi la ele mult mai usor) dar atunci trebuie sa te ocupi de alimentare si comunicatie (care cred ca sunt destul de bine exemplificate in manual).

Ca un punct de plecare ti-as sugera http://tinkerlog.com/2007/07/13/interfa ... ile-phone/

Probabil ai facut asta deja, dar manualul lui tin minte ca are destul de multe exemple, si e o sursa buna de informatie.

Primul pas pe care vrei sa-l faci e sa-l legi la computer pe seriala si sa vezi ca te intelegi cu el, cu comenzile at, eventual sa upload niste scripturi de python, sa le rulezi.. Mai departe determini daca chiar iti trebuie un microcontroller. Mai totul ar trebui sa se poata face intr-un script python (desi am inteles ca s-ar putea sa fie quite a pain dezvoltarea astora, sdk-u fiind cam dubios) si atunci scapi de tot balamucul cu microcontrollerul. Doar eventual sa zici ca iti trebuie multe intrari analogice sau precise timing, si atunci il legi la un AVR pe UART.

...zic si eu