Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sfat pentru lipirea unei membrane

Guest Sebacoo

Recommended Posts

Guest Sebacoo

Mi-am achizitionat la un pret foarte bun 2 difuzoare samsung de 8 inches, care au ambele membrana distrusa. Ce sfaturi imi puteti da in legatura cu lipiciul pe care va trebuii sa il folosesc la fixarea unor membrane noi? Trebuie un lipici special sau pot folosii "Picatura"?

• Replies 20
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• remus68

5

• massacre122

4

• Andrei87

2

• ionut_te

2

Guest Mosneagu

1. se modifica calitatea difuzorului (parametri nu vor fi aceeasi)2. Este un adeziv special pe Mi**rom la vreo 2 sau 3 lei... Acela ar fi mai indicat

• 2 weeks later...

prelandez un pic diluat

doar ca prenadez ar fi mai corect daca am spune :limb: sunt bune si cele de pe mivarom de care se vorbea doar ca nu sunt asa rezistente in timp calitatea isi spune cuvantul
  • 1 month later...

salut.am si eu o problema cu o suspensie de dif.am un dif de la logitech z5500 cel de bas si are suspensia intepata.a vrut sa stringa un surub un prieten si ia scapat surubelnitza in el.pana a facut o mica gaura.cu ce as putea si eu sa sa lipesc acolo???????//ms anticipat

Depinde si cat de mare e gaura.Am auzit pe forum ca e recomandat prenandez. Eu unul as lipi cu niste silicon, pare a fi mai rezistent, si e flexibil.Poti astepta si alte pareri de la ceilalti.In orice caz, trebuie ceva care dupa uscare sa ramana flexibil, si sa fie si rezistent, de aceea zic eu silicon. In orice caz, NU cu picatura. Acesta ramane farte rigid dupa uscare.

Se pare că "prietenul" respectiv a şi postat aici pe forum despre asta şi a folosit deja "Picătura". Total neindicat. Eu personal am folosit "Moment" (e cam la fel ca Prenadezul dar se usucă mai repede) cu rezultate bune pentru astfel de operaţiuni (găuri, lipiri de membrane, recondiţionări, etc.).Siliconul nu lipeşte, etanşează şi pe deasupra mai este şi greu modificând cu uşurinţă parametrii difuzorului, care şi aşa se modifică datorită schimbării "membranei".

salut.gaura este micutza,are loc un pix prin gaura.cu picatura in nici un caz.eu ma gandeam tot la prenadez sau silicon.acum pe care sa aleg dintre aceste 2??bucatica aia de suspensie a ramas acolo decat tre ea lipita.ms anticipat

Caută Moment, e puţin mai scump, dar e mai bun decât prenadezul de zi cu zi (se usucă mai repede, rămâne destul de elastic)... Este sufidient să apropii marginile rupturii (mai bine zis bucăţica rămasă de restul), pui puţin pe ruptură (o dungă subţire) şi aştepţi câteva minute să se întărească. Recomandabil să foloseşti difuzorul ceva mai târziu...

prelandez un pic diluat

doar ca prenadez ar fi mai corect daca am spune :limb:
acum vin si eu cu o corectare :pe sticla scrie poliadez :da

cu o bucata mica de camera de la o bicicleta

:rade: Asa ii poti umfla din cind in cind SPL-ul, cu pompa de la bicicleta! Banuiesc ca se aude mai bine.

cu o bucata mica de camera de la o bicicleta

:rade: Asa ii poti umfla din cind in cind SPL-ul, cu pompa de la bicicleta! Banuiesc ca se aude mai bine.
te crezi amuzant?se aude la fel