Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ajutor cuptor cu microunde

satelit

Recommended Posts

Am un cupor cu microunde vortex si am avut condensatorul ars.Condensatorul care vine in serie cu magnetronul de la tensiunea inalta (3,5kV) L-am inlocuit si acu cuptorul merge .As vrea sa stiu ce rol are acest condensator si cum functioneaza in curent alternativ deoarece am vazut pe scheme ca acolo avem tensiune negativa.Va rog sa-mi dati mai multe detalii de funcionare a schemei cu condensator serie cu o sarcina.Va multumesc

• 2 weeks later...
  • Replies 5
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• mapo13

2

• satelit

1

• SASSU

1

• Adierea

1

Am un cupor cu microunde vortex si am avut condensatorul ars.Condensatorul care vine in serie cu magnetronul de la tensiunea inalta (3,5kV) L-am inlocuit si acu cuptorul merge .As vrea sa stiu ce rol are acest condensator si cum functioneaza in curent alternativ deoarece am vazut pe scheme ca acolo avem tensiune negativa.Va rog sa-mi dati mai multe detalii de funcionare a schemei cu condensator serie cu o sarcina.Va multumesc

Pai prin acel condensator face treaba evident fara el nu ar merge :)
  • 2 months later...
  • 4 weeks later...

Este un redresor de inalta tensiune mono alternanta !Se foloseste pentru redresare o dioda rapida dar cu tensiune inversa mare de comutatie (cam speciala sa zicem...) si la iesirea pe cuplajul F indice A al magnetronului gasiti tensiunea aprox. de 1200 de VV .Noroc

• 1 month later...