Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Transmitator electrofiziologie wireless

Guest claudiu_mirescu

Recommended Posts

Guest claudiu_mirescu

Salut!Eu lucrez in domeniul electrofiziologiei (ce-i drept, mai mult fiziologie, dar acum am nevoie de partea de electro) si acum incerc sa fac un aparat care sa achizitioneze wireless date electrofiziologice. Pe scurt, doresc sa masor rezistenta electrica la nivelul pielii intre anumite doua puncte, folosind o punte Wheatstone, rezistenta pe care apoi s-o transfer wireless, in timp real, unui multimetru (setat pe Voltmetru, pentru ca eu transfer tensiunea de iesire din punte), care inregistreaza pe calculator. Vreau sa va intreb cat e de greu de facut un astfel de aparat de emisie receptie, care sa functioneze pe o raza destul de mica, cum ar fi un apartament. Practic, vrea sa masor o tensiune cu un multimetru, dar wireless.Va sunt recunoscator pentru orice ajutor adus. Nu cred ca e ceva greu, din moment ce sunt atatea dispozitive care folosesc acest principiu, dispozitive pe care noi le avem in casa cu totii, gen un termometru care transmite temperatura de afara in casa sau termostatul de la centrala electrica. Eu am chiar o telecomanda cu care sting lumina din pat! Ce-i drept, nu e un light dimmer, dar e ceva.Multumesc mult!Claudiu

• Replies 2
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Laci

1

• marinescug

1

Top Posters In This Topic

Chiar acum folosesc la un proiect RF12B, care este un transciever(trimite si receptioneaza) sunt variante pe 433,868,915MHz, RF01 este parca numai transmitator si RF02 este numai receptor, costa cam 3-4E/bucata, gasesti la tme.comIn aer liber cica au raza de 2-300m, oricum asta se poate selecta.Mai ai nevoie de cate un microcontroller pentru fiecare modul ca sa prelucrezi datele primite.

• 5 months later...

Unde pui electrozii si ce masori de fapt ? S-ar putea sa ai niste surprize legate de banda de frecvente urmarita. Semnalele biologice su componente de foarte joasa frecventa care ar trebui modulate sau trecute in digital pentru o intrepretare/recuperare corecta.