Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

AV400

chetross

Recommended Posts

SalutAs avea si eu cateva intrebari, daca se poate :) 1. Intr`un ipa400 daca se scot 1 sau 2 perechi de irf`uri mai trebuie facute alte modificari prin schema ?2. irf`urile trebuie imprecheate ? parca am vazut prin nishte post`uri ale lui Vasile ca nu ... Daca nu sunt imperecheate apar aceleasi probleme ca la bipolari ?Merci :d

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Sharky

86

• claw

64

• Nemesis

60

• Marian

57

Top Posters In This Topic

Posted Images

Guest Vasile

SalutAs avea si eu cateva intrebari, daca se poate :) 1. Intr`un ipa400 daca se scot 1 sau 2 perechi de irf`uri mai trebuie facute alte modificari prin schema ?2. irf`urile trebuie imprecheate ? parca am vazut prin nishte post`uri ale lui Vasile ca nu ... Daca nu sunt imperecheate apar aceleasi probleme ca la bipolari ?Merci :d

1 Nu trebuie facuta nici o modificare in schema2 Ar fi bine ca cele cu canal N sa fie inperecheate intre ele si cele cu canal P intre ele, daca nu le imperechezi tot merge :lol:

din cate am vazut pe forum ipa 400 merge foarte bine pe bass

vezi : http://forum.izatech.ro/viewtopic.php?t=5861 la ce spune uratuu

eu abia astept tranzistorii finali... nu stiu cum se aude.. dar observ toate topicurile despre acest amplificator.....

poate ne spune cine la realizat multzumirele sau nemultzumirile legate de IPA 400

eu cand am sa-l termin shi am sa-l testez o sa spun.......

Guest Vasile

Am si eu o intrebare. Este adevarat sau e doar o impresie de-a mea ca IPA400 merge mai mult pe medii inalte si nu prea are bas?

Dece ti se pare acest lucru ? IPA 400 prrneste de la 4Hz :lol:

Cu toate ca veti rade :d , eu intreb :Mos-fet`urile (hex-fet`urile) mai noi (irf240, 520, etc .. ) prezinta aceasi problema ca si antichitatile fet de genu bf 256 ? ( Ma refer ca daca pui mana pe cracii lor se belesc )Sau au protectii interne ?

Guest emilus

Fara suparare : Cite BF256 ai defectat, atingind terminalele ?? Mai ales ca de fapt sint JFET-uri ? Personal am lipit cu pistolul fara nici o precautie deosebita chiar MOS-uri de genul ROSxx care erau in detectorii de incendiu si nu au avut nici pe dracu'. Nu mai crede tot ce scrie prin carti ! O sera cit mai racoroasa!Emil

Mersi sorteh.Emilus : n`am chef de contradictoriu, insa cineava a stricat destule 256`uri tinand degetele pe picioruse si am preferat sa intreb. De restu gen robxx nuj.Si n`am citit din carti :).

• 3 weeks later...

ce spun aia prin carti referitor la descarcarile electrostatice ca pot distruge mosfeturile e adevarat,doar ca de vreo 20 de ani toate mosurile au protectie interna cu o dioda zener pe poarta-sursa.