Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

echivalenti 2sc3298/2sa1306

Recommended Posts

Guest cata_cata

salutare! as dori sa stiu daca 2sc3298/2sa1306 sunt echivalenti cu tip41c/tip42cas dori sa-i schimb pt ca au doar 20W si se incing fff rau,sunt folositi pe post de stabilizarea tensiunii!ms

• Replies 6
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• zal

2

• nelutu

1

• remus68

1

Top Posters In This Topic

Guest cata_cata

hm....nu stiu daca e chiar asa regimul lor de functionare! totusi frige tabla de la carcasa,sunt montati pe carcasa,e amplificator

Bagă cîte o rez calculată să suporte curentul şi o cădere de tensiune astfel ca să rămînă maxim 10V în plus faţă de tens stabilizată, în colectorul trz astea. Prin amplifurile Technics mai vechi erau astea. Se poate şi prin cîteva încercări cu rez de diverse valori, la 3-5W, e posibil ca consumul să fie diferit pe cele 2 ramuri..

Guest cata_cata

n-as vrea sa pun piese pe acolo prin aer,tin la estetic! as vrea sa-i schimb cu unii la 50W ,am cautat la echivalenti si n-am gasit...

Cea mai buna solutie ti-a oferit-o Zal... Poti sa pui si un tranzistor de 1000W ca tot asa se va incalzi! Aceea este puterea disipata in circuitul respectiv de catre elementul regulator activ (tranzistorul). In varianta propusa de Zal, inseriind o rezistenta cu intrarea in elementul regulator (de obicei colectorul tranzistorului) vei face ca aceasta sa disipe o parte din putere (caldura), tranzistorului raminindu-i mai putin, deci acesta va functiona mai rece!

Dacă nu e secret indicativul amplifului, poate găsim în schemă mai exact, dacă are acele rez şi doar trebuie mărite. Estetica acolo unde nu se vede e ca periuţa de scărpinat în buric. :rade: